Öğrencilere Müjde! 'Vergisiz Telefon' kararı Resmi Gazete'de: 9 bin 500 TL ve yaş sınırı

Öğrencilere Müjde! 'Vergisiz Telefon' kararı Resmi Gazete'de: 9 bin 500 TL ve yaş sınırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zamanında öğrencilere verdiği müjde bu gün yayımlanan karar ile resmiyet kazandı. İşte bilgisayar ve telefonu vergisiz almanın şartları.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde gündeme getirdiği önemli bir vaat artık resmiyet kazandı. "Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar," Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karar, genç üniversite öğrencilerine ekonomik destek sağlamayı amaçlıyor ve Türkiye'nin dijital dönüşümüne önemli bir katkı sunuyor. İşte detaylar:

Ücretsiz İnternet Hakkı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararına göre, açık öğretim öğrencileri hariç, 26 yaşından gün almamış tüm üniversite öğrencilerine nihai satış fiyatı 9,500 TL'yi aşmayan mobil telefon ve bilgisayar cihazlarının elektronik fatura ile yapılan satın alımlarında bir defaya mahsus teknolojik cihaz ve internet desteği verilecek. Bu destek sayesinde öğrenciler, ücretsiz bir internet bağlantısına sahip olacaklar.

Teknolojik Cihaz Desteği

Karar, ikinci el ürün alımlarını kapsam dışı bırakırken, yeni mobil telefon cihazlarını destekten yararlanma tarihinden itibaren en az iki tam yıl boyunca yalnızca destekten yararlanan kişi tarafından kullanılabileceğini belirtiyor. Bu sayede öğrenciler, eğitimlerini tamamlayana kadar güncel ve etkili bir cihaza sahip olabilecekler.

Sınırlı İnternet Kotası

İnternet desteği ise öğrenciler için büyük bir avantaj sunuyor. Karara göre, öğrencilere yıllık 120 gigabaytla sınırlı 12 ay boyunca ücretsiz bir internet hakkı verilecek. Aylık kullanım ise en fazla 10 gigabaytla sınırlı olacak. Bu internet desteği, öğrencinin adına kayıtlı hatta kullanılabilecek.

Usulsüzlük Durumlarında Geri Alınacak

Karara uygun şekilde verilen destek tutarı, usulsüzlük tespiti durumunda yararlanandan faiziyle geri alınacak. Bu, destek kaynaklarının etkili ve adaletli bir şekilde kullanılmasını sağlayacak bir önlem olarak kararda yer alıyor.

gazete.jpg Resmi Gazete Kararı
resmi.jpg Resmi Gazete Kararı

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.