Öğretmenler Korosu Öğretmenler Gününe Damga Vurdu

Öğretmenler Korosu Öğretmenler Gününe Damga Vurdu

Silopi’de müzik öğretmenleri orkestralara taş çıkartı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğretmenlerden oluşan müzik korosu orkestralara taş çıkarttı.

Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 5’i müzik öğretmeni 25’i gönüllü öğretmenle 2 aylık bir çalışma sonucunda orkestra ekibi kuruldu.

Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca’nın eşi Eda Kuruca’nın yer aldığı koro grubu 24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle öğretmenlere yönelik bir program düzenledi. Etkinlikte öğretmenler gitar, bağlama, klarnet, viyola, keman, davuldan oluşan enstrümanlar eşliğinde birçok yöreye ait türküleri canlı seslendirdi. Muhteşem koroya salondaki öğretmenlerde kayıtsız kalmadı.

Hareketli parçalarda öğretmenler oturdukları yerlerden alkış tutup, kol sallayarak müzik ziyafetine eşlik etti. Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca da eşi Eda Kuruca’nın koro ile seslendirdiği İzmir Marşı’na oturduğu yerden eşlik etti. Kaymakam Kuruca etkinlik süresince birçok parçaya da eşlik etti.

Öğretmenlerin çalıp söylediği orkestra, profesyonel orkestralara adeta taş çıkartırken etkinliğe katılan öğretmenler canlı müzikle eğlenerek günlerini kutladı.

Etkinliğe ilişkin konuşan Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, 24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle öğretmenlerin moral ve motivasyonu arttırmak için müzik ve farklı branşlardan oluşan öğretmenlerden koro ekibi yaptıklarını söyledi. Bilen, “öğretmenlerimiz keyifli zaman geçirdi. 2 aylık hazırlıklarını yaptılar. Güzel bir program oldu. Tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

a5e31b22-5094-4916-99a4-9b9ab2ebc05d.jpge7e73f02-94c7-483d-b68f-476dc7ee4dbe.jpg

Orkestra şefi olarak koroyu yöneten müzik öğretmeni Ahmet Büyükaksoy güzel bir organizasyona imza attıklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.