OKUL-ÖĞRENCİ GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

OKUL-ÖĞRENCİ GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Aile Birlikleri ve Okul Öğrenci Güvenliği Toplantısı Yapıldı.

İlçede 2022-2023 eğitim-öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi amacıyla, Kaymakam / Belediye Başkan V. Nazlı Demir’in Başkanlığında Kaymakamlık konferans salonunda okul güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Eren Öztürk, ilçe Jandarma Komutanı Kazım Sezgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

Toplantıda; 2022-2023 eğitim-öğretim yılında İçişleri Bakanlığının Genelgesi kapsamında okul çevresinde alınması gereken her türlü idari önleyici tedbir ilgili kurumlar ile işbirliği yapılarak çocuk ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim dönemi geçirmeleri sağlanması, risk analizi yapılarak, olumsuz şartların ivedi olarak ilgili kurumlarla irtibat halinde ortadan kaldırılması kararlaştırıldı.

Kolluk kuvvetlerimiz, okul idarelerimiz ve velilerimiz ile el birliği yaparak, okullarımızda, öğretmenlerimizin gayretleri, okul aile birliklerinin destekleri ile eğitim öğretim yılını daha verimli, etkin ve etkili olacağını ifade eden Kaymakam / Belediye Başkan V. Nazlı Demir; Tüm okullarda kameraların aktif olması, kolluk kuvvetlerimizin okul çevrelerinde devriye gezen polis Faaliyetleri, oyun salonları ve internet kafelerin denetilmesi için talimat verdi.

Kaymakam Demir, Çocukların güvenli bir ortamda eğitim öğretim görebilmeleri için gerek okul içi gerekse okul dışı ve çevresinde ilgili kurumlara ve okul aile birlikleri ile velilere çok büyük iş düşmektedir. Hep birlikte koordinasyon içinde çalışarak, eğitim ve öğretimin huzur içinde geçmesini sağlayacağız. İlçede bulunan tüm okullar ‘okul günleri’ kapsamında okul kermesleri düzenlenip, elde edilen gelir ile okul ihtiyaçları karşılanabileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.