Olaylı Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası 12 Kişi Gözaltına Alındı

Olaylı Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası 12 Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, dün akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması sonrası sahada çıkan şiddet olaylarıyla ilgili 12 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Dün akşam Süper Lig'in çekişmeli karşılaşmalarından biri olan Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç, sahadaki mücadele kadar tribünlerde yaşanan olaylarla da gündeme geldi. Maçın sona ermesiyle birlikte sahaya atlayan taraftarlar nedeniyle çıkan olaylarda, ilk belirlemelere göre 12 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, maç esnasında ve sonrasında meydana gelen çeşitli olaylar neticesinde, aralarında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a yabancı madde atan, sahaya atlayan ve sosyal medyada taraftarları harekete geçirici paylaşımlar yapan şahıslar bulunmakta. Gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakovic'e saldıran kişi de yer alıyor.

fener.png

Trabzon ve çevre illerde yapılan operasyonlarla şüphelilerin yakalanması için emniyet güçleri tarafından geniş çaplı çalışmalar gerçekleştirildi. Sahaya ilk atlayan kişinin kaldığı otel tespit edilerek, şüpheli Rize yönünde kaçarken Yomra ilçesinde yakalandı. Ayrıca, sahaya atlayıp korner bayrağını alarak futbolculara koşan bir başka şahsın da Araklı ilçesinde gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Sosyal medyada taraftarları havalimanına çağıran ve olaylara karıştığı tespit edilen diğer şahıslar da dahil olmak üzere toplamda 12 kişi hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin başlatıldığı belirtildi. Yaşanan olaylarla ilgili inceleme ve soruşturma devam etmektedir.

Bu karşılaşma, Fenerbahçe'nin 87. dakikada Michy Batshuayi'nin attığı golle 3-2 üstünlüğü ele geçirmesi ve bu skorla maçı kazanmasıyla sona ermişti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar, futbolun şiddet ve düzensizliklerle anılmasına neden olurken, yetkililer tarafından gerekli önlemlerin alınmaması, taraftarların rahatça sahaya girebilmeleri tepki çekmişti.

Kaynak:HaberMerkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.