Ramazan Bayramı Bilançosu: 4 bin 998 Trafik Kazası, 66 Ölü, 8 bin 352 Yaralı

Ramazan Bayramı Bilançosu: 4 bin 998 Trafik Kazası, 66 Ölü, 8 bin 352 Yaralı

9 günlük bayram tatili her yıl olduğu gibi bu yılda yüzlerce trafik kazası, onlarca insanın ölümü ile sonuçlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerli Kaya:” Ramazan Bayramı Tatilinde Trafik Denetimleri Devam Ediyor” dedi ve acı tabloyu paylaştı.

6 Nisan’da başlayan 9 günlük bayram tatilin son gününde İçişleri bakanı Ali Yerlikaya yaşanan trafik kazaları ile ilgili acı tabloyu paylaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerli Kaya, Ramazan Bayramı tatilinin son gününde karayollarında yoğun trafik olduğunu belirtti. Trafik Polisleri ve Jandarma Trafik ekiplerinin bayram tatili boyunca kesintisiz denetimlerine devam ettiğini ve etmeye devam edeceğini vurguladı.

İşte Bakan Yerlikaya’nın 13 Nisan 2024 Trafik Durumu ile ilgili paylaştığı bilgiler; " 628 trafik kazası meydana geldi. 382.467 araç denetlendi. 25.215 araca hız ve radar işlemi uygulandı. 34.407 araçta diğer işlemler gerçekleştirildi. Bayram tatilinin ilk 8 gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi), toplamda 4.998 trafik kazası meydana geldi. Maalesef, 66 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 8.352 vatandaşımız yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Trafik Güvenliği İçin Uyarılar

Bakan Kaya, vatandaşları şu konularda uyardı: Aşırı hız yapmaktan kaçınmalıyız. Araç ve otobüslerde mutlaka emniyet kemeri takmalıyız. Trafik kurallarına uymalıyız” dedi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.