Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Ramazan etleri Ağrı’dan mı?

Ramazan etleri Ağrı’dan mı?

Sevgili okurlar, değerli dostlar; malumunuz fiyat güncellemeleri nedeniyle vatandaşların bir hayli sıkıntı çektiği hayat şartlarının zorlaştığını ilk sırasında yer alıyor.
Tabiki kamuya mal olduğu ve açık kaynaklarda yer aldığı içim herkes gibi benim de dikkatimi Ağrı Belediye Başkanı’nın Twitter paylaşımı çekti. Son günlerde Katar’a yapıldığı belirtilen canlı hayvan ihracatından dolayı et fiyatlarının artış hızında bir hayli ilerleme olduğu belirtiliyor. Vatandaşlar et alamadıklarını söylemeye başladılar. İşte tam da bu sırada; Bu ilin Belediye Başkanı şöyle bir açıklama yapmıştı:
 “Ramazanda evime et alamıyorum, alacak durumda değilim diyen her aileye günde 2 kilo et bizden.. Yeter ki haberimiz olsun..
Daha önce de durumu iyi olmayan öğrencilerimizin YKS sınav başvuru ücretini biz yatırmıştık…” 
Şimdi 84 milyonluk ülkede kaç kişi haberdar etti veya edecek bu belediyeyi? Ha şöyle bir basit hesapla yüzde birlik bir başvuruda bile rakam 840 bin olur ve bu da günde 1 milyon 680 bin kilo et yapar. Acaba Ağrı’da o kadar kilo et varmı? Varsa kimin parası ile alınacak? Gibi gibi gibi…
Bu bence doğru bir tesbit de değil, doğru bir yaklaşım da değil. Onun için zaten alamayan vatandaşlara boş vaatten başka birşey de değil. Lütfen insanların duyguları ve aklı işe bu mübarek Ramazan ayında alay etmeyin her kimseniz. Umut fakirin ekmeği ama boş umut sadece hayal kırıklığı olur.
Herkese hayırlı Ramazanlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41