Rektör Alkış’tan Öğrencilere ‘Hoş Geldiniz’ Mesajı

Rektör Alkış’tan Öğrencilere ‘Hoş Geldiniz’ Mesajı

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış yarın başlayacak olan 2023-2024 Eğitim Öğretim yılını dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Şırnak Üniversitesi ve tüm Türkiye’de 2 ekimde 2023-2024 eğitim öğretim yılı resmi olarak başlıyor. Şırnak üniversitesini yeni kazanan ve mevcut öğrencileri için Şırnak Üniversitesi Rektörü Abdurrahim Alkış ‘Yuvanıza Hoş Geldiniz’ notuyla bir mesaj yayınladı. Rektör Alkış; “Sevgili Öğrenciler! Yeni bir eğitim-öğretim yılına huzur, mutluluk ve heyecanla başlıyoruz. Geleceğimizin şekillenmesinde önemli bir yer tutacak olan üniversite hayatımızı gerekli bilgilerle donatılmış bir şekilde geçirmek için yükümlülüklerimizin farkında olacağız, var gücümüzle eğitim-öğretim vazifemize sarılacağız. Ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi, onların milli, manevi ve kültürel değerlerine bağlı, ailesini, milletini, devletini düşünen, sorgulayarak yapıcı bir şekilde eleştiren, bilgiyi kullanan, bilimsel verilerin rehberliğinde araştırıp üreten, gelişime açık, yenilikçi ama en önemlisi ülkesinin menfaatlerini ve insanlığın faydasını düşünen bireyler yetiştirmek için büyük bir şevk ve azimle çalışacağız. Bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye ihmal etmeyeceğiz. İlimiz Şırnak ile ilgili yapılan birçok araştırmada eğitim, ekonomi, gelişmişlik düzeyi, çevresel, kültürel ve sanatsal parametrelerde hep son sıralarda bulunmasının ana kaynağının eğitim eksikliği olduğunu düşünmekte ve bu değerlerin değişmesi için Şırnak Üniversitesi olarak üzerimize düşen büyük sorumluluğu idrak etmekteyiz” dedi.

208 ÜNİVERSİTE ARASINDA 127’İNCİ SIRADAYIZ

Üniversitenin başarısını ifade eden Rektör Alkış; “Şırnak Üniversitesi olarak bu sene şehrimizin makus talihini yendik, ülkemizde bulunan 208 Üniversite içerisinde 127. sıraya yükseldik. Dünyada bulunan 12 bin Üniversite içerisinde ilk çeyreğe girerek 3796. sıraya ulaştık. Akademik kadromuzun üretkenliği, kampüsümüzün modern imkanları bu başarımızı daha da yükseklere taşıyacaktır. Sevgili Öğrenciler, sizin başarınızı desteklemek için Üniversitemizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız. İyi bir eğitim-öğretim dönemi geçirmenizi diliyorum. Şırnak Üniversitesi’ne hoş geldiniz diyorum, başarılarınızın devamı için her zaman yanınızdayız. Bilimle kalın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.