REKTÖR ALKIŞ’TAN ÖĞRENCİLERE MESAJ

REKTÖR ALKIŞ’TAN ÖĞRENCİLERE MESAJ

Şırnak Üniversitesi Rektörlüğüne kısa bir süre önce aldığı mazbata ile göreve başlayan Rektör Prof. Abdurrahim Alkış, göreve başlar başlamaz ilk olarak öğrencilere yönelik bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Abdurrahim Alkış, Şırnak Üniversitesi’nin Sevgili Öğrencileri, Şırnak Üniversitesi yerleşkesinin “Sign of the City Awards 2019” ödül töreninde "En İyi Eğitim Binası" kategorisinde en iyi proje olarak seçildiğini ve “Şırnak şehrine imza atmış” en iyi yapı olarak kabul gördüğünü hatırlatarak; “Öncelikle şunu söylemek isterim ki, çok iyi bir yerleşkede öğrencilik hayatını geçireceksiniz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin üniversite yerleşkesinin güzelliklerinden en iyi şekilde yararlanmalarını söyleyen Rektör Alkış; Üniversite Kütüphanesi, Sosyal Tesisleri, Spor Komplekslerinin tüm imkânları ile öğrencilere iyi bir mekân ve nitelikli bir eğitim sağlayacağını söyledi.

“Hayatınızın yıllarını önemli ölçüde bir plana tâbi tutmalısınız”

“Üniversitemizdeki eğitiminiz, hayâtınızın her alanında sosyalleşmenizde ve tercih ettiğiniz alanda önemli katkılar sunacaktır” diyen Rektör Alkış; “Hayatınızın en önemli adımlarında sizlere yön verecek ve başarılarınızın devamını sağlayacaktır. Alacağınız eğitim sizleri pek çok sahada güçlü ve başarılı kılacaktır. Ancak başarılı olmanızın kuralı; zamanı iyi kullanılmanıza, dijital ve bilişim fırsatlarını mesleğinize entegre etmenize bağlı olacaktır. Yaşam; başı ve sonu belli olan kısa bir süreç olduğundan dolayı hayatınızın yıllarını önemli ölçüde bir plana tâbi tutmalısınız. Biz de bu amaçla bu duygu ve düşüncelerle sizleri üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyarız” şeklinde konuştu.

Hayatın daha verimli, daha kaliteli ve başarılı olması için öğrencilerden eğlenceye ayıracakları zamanlar konusunda kısıtlamaya gitmelerini, teori ve pratikler bakımından eğitimlerini zenginleştirmelerini ricâ eden Rektör Alkış konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Değerlendirilmeyen zamanlar, kaçırılan fırsatlar, hakkı verilmeyen dersler sizleri sürekli rahatsız etmelidir. Hayata daha erken ve daha güçlü başlamak için üniversite eğitim yıllarını en donanımlı yıllar olarak geçirmenizi tavsiye ederiz. Üniversitemizde geçireceğiniz yılların, yaşamınızda yolunuzu aydınlatması dileği ile başarılar dilerim”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.