Rektör Erkan, Bölge Üniversite Rektörleri İstişare Toplantısına Katıldı

Rektör Erkan, Bölge Üniversite Rektörleri İstişare Toplantısına Katıldı

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, YÖK Başkanı Erol Özvar’ın öncülüğünde düzenlenen “Bölge Üniversite Rektörleri İstişare Toplantısı”na katıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bitlis Eren Üniversitesine yaptığı ziyarette bölgedeki üniversitelerin rektörleri ile bir araya gelerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar başkanlığında Bitlis Eren Üniversitesi Senato Salonunda yapılan toplantıya, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Polat, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındık, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Faruk Kaya katıldı.

Malazgirt Zaferinin 951. Yıl dönümü kutlamalarının yapıldığı 1071 Millet Bahçesini ziyaret ettikten sonra senato salonunda bölge üniversite rektörleri ile bir toplantı gerçekleştiren Özar, "Üniversiteler artık sanayiye verdikleri desteklerle ülkemizin ekonomik kalkınmasında büyük rol oynuyor.” dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’tan brifing alan YÖK Başkanı Özvar Bitlis Eren Üniversitesinin genç bir üniversite olduğunu belirterek, “Bunu büyük bir avantaja dönüştüreceksiniz eminim.” dedi.

“ÜNİVERSİTELERİMİZ GÖRÜNÜRLÜKLERİNİ ARTIRMALI”

Yeni kurulan üniversitelere zaman vermek gerektiğinin altını çizen Özvar, üniversitelerin zamanla gelişimlerini tamamlayacağına ve her üniversitenin bir vizyon ile yolunu bulacağına inandığını kaydetti.

Özvar şunları söyledi: “Üniversitelerimiz görünürlüklerini artırmalı. En önemli görünürlük konusu kuşkusuz akademik üretkenlik. Dünyada büyük üniversitelere baktığımızda büyük iletişim bütçeleri ayırmadığını ama akademik üretkenlikle görünürlüğünü sağladığını görüyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.