Sağlık Bakanı Koca Uyardı: Bu Gurup Yüksek Risk Altında

Sağlık Bakanı Koca Uyardı: Bu Gurup Yüksek Risk Altında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. İşte Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalar ve detayları....

Havaların soğumasıyla birlikte grip ve enfeksiyon vakalarındaki artış devam ederken yoğun bakımlara yatışlarda da mevsim normallerinin üstünde bir yoğunluk yaşanıyor. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı bir dönemde olunduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda, yaş gibi sebeplerle risk grubunda olan kişilerde gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır." ifadesini kullandı.

Soğuk havanın etkisiyle üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış olurken, artan viral enfeksiyonlarla beraber yoğun bakımlarda doluluk sorunu yaşanıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarının, grip, nezle gibi şikayetlerin arttığı bir dönemde olunduğunu belirterek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

'RİSK GRUBUNDAKİLER ENFEKSİYONLARI CİDDİYE ALMALI'
Rahatsızlıklarının çoğunun virüs kaynaklı olduğunu, istirahat ve semptomatik tedaviyle iyileşildiğini belirten Koca, "Fakat bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda, yaş gibi sebeplerle risk grubunda olan kişilerde söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır." bilgisini aktardı.

Bakan Koca'nın paylaşımında, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Aziz Ahmet Surel'in açıklamaları da yer aldı. Surel, hastanede mevsimsel olarak her yıl olduğu gibi üst solunum yolu hastalıkları kaynaklı yoğunluk bulunduğunu, ancak beklenen bir yoğunluk olması dolayısıyla hastane kapasitesinin bunu eritebildiğini belirtti.

ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONU ŞİKAYETLERİNDE ARTIŞ
Acil servislerine başvuran hasta sayısında yıllık ortalamaya göre artış olmadığını ifade eden Surel, üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle gelen hasta sayısında ise artış gözlemlendiğini belirtti.

Surel, bu hastalarının çoğunun semptomatik tedavi ve istirahatle iyileştiğini, ancak belli bir yaşın üzerinde olan ya da bağışıklık sistemi baskılanmış bazı kişilerde bu enfeksiyonların ciddiye alınması gerektiğini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.