SATRANÇ TURNUVASINDA BİN ÖĞRENCİ TER DÖKTÜ

SATRANÇ TURNUVASINDA BİN ÖĞRENCİ TER DÖKTÜ

Silopi’de bu yıl ikincisi düzenlenen ve bin öğrencinin katıldığı satranç turnuvası, ödül töreni ile tamamlandı.

BABURTECH Bilişim A.Ş. sponsorluğunda, Geleceğimiz Gün Işığı Eğitim, Oyun Odası Gönüllüleri ve Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 50 okuldan yaklaşık bin öğrencinin katıldığı satranç turnuvasının final maçı ve ödül töreni yapıldı. Törene Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Lise, Ortaokul, İlkokul ve Anaokul düzeyinde 4 farklı kategoride bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvada lise birincisine laptop bilgisayar, ortaokul ve ilkokul birincilerine tablet ikincilere 500 Tl, üçüncülere ise 250 TL para ödülü verildi.

Anaokulu öğrencilerinden Efe Kerem Güneş birinci, Eymen Akbaş ikinci, Mehmet Alp Karakaya üçüncü; İlkokul öğrencilerinden Muhammed Padak birinci, Mert Ebrar Kocakoç ikinci, Bünyamin Tekin üçüncü; Ortaokul öğrencilerinden Abdulkerim Sadak birinci, Kemal Demir ikinci, Mahmut Emre Aslan üçüncü; lise öğrencilerinden Servet Mirge birinci, Kadri Yıldırım ikinci ve Muhammed Mustafa Tumurbağa üçüncü oldu.

Ayrıca Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından turnuvada derece alan öğrencilere madalya verildi.

Geleceğimiz Gün Işığı Eğitim ve Oyun Odası Gönüllüleri kurucusu Sevilay Akbaş, “Silopi’de geleneksel hale getirdiğimiz turnuvamızda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Zeka oyunları, oyun odaları ve özel gereksimli çocuklarımız içinde materyaller temin ediyoruz. Eğitim adına farklı desteklerimiz oluyor. Satranç turnuvamız da bu kapsamda düzenlediğimiz etkinliklerden bir tanesidir. Öğrencilerimizi sosyal aktivitelere yönlendirerek motive ediyoruz. Onların geleceklerine ışık olmaya çalışıyoruz. Sadece Silopi’de ülkemizin birçok ilinde programlar ve etkinlikler yapıyoruz. Türkiye’nin en ücra yerlerine giderek bu çocuklarımızın mutluluklarına ortak oluyoruz. Bu kapsamda özellikle desteklerini ve emeklerini bizden esirgemeyen gönüllümüz eğitimci Nesrin Ecer, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen ve Silopi İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Yıldırım’a ve sponsorumuz BABURTECH Bilişim A.Ş. ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.