SES Şırnak Şubesi’nden Küresel Sumud Filosuna Yönelik Saldırıya Kınama

SES Şırnak Şubesi’nden Küresel Sumud Filosuna Yönelik Saldırıya Kınama
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şırnak Şubesi, Küresel Sumud Filosuna yönelik gerçekleştirilen dron saldırısına tepki gösterdi.

SES Şırnak Şube Eşbaşkanı Samet Kaya, yaptığı açıklamada saldırının yalnızca bir yardım girişimine değil, aynı zamanda insanlık değerlerine ve halkların dayanışma iradesine yöneltildiğini söyledi.

Kaya, “Barış, özgürlük ve adalet taleplerini taşıyan Küresel Sumud Filosu’na yapılan bu saldırı, insan haklarına, sağlık hakkına ve yaşam hakkına doğrudan bir müdahaledir. Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak, yaşamı savunmayı ve dayanışmayı büyütmeyi görev biliyoruz” dedi.

Açıklamasında savaş politikaları, işgal, ambargo ve saldırganlığa karşı durmaya devam edeceklerini vurgulayan Kaya, şu ifadeleri kullandı:
“İnsanlığı tehdit eden tüm bu politikalara karşı barışı, yaşamı ve halkların kardeşliğini savunmayı sürdüreceğiz. Küresel Sumud Filosuna yapılan saldırıyı en güçlü biçimde kınıyoruz.”

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.