Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Sevdiklerimizin hayatları daha önemli.

Sevdiklerimizin hayatları daha önemli.

 

Sevgili dostlar; Gün geçmiyor ki yoğun tiksinti be hatta kusma isteği uyandıran haberler görmeyelim. Bir haberci olarak ben katlanamıyorsam bu gündeme size geçmiş ola canım halkımız.
Ekranda Diyarbakır’da korsan düğün veya 70 kişi halaya durmuş düğünde. Maske, mesafe hak getire, çocuklar ve yaşlılarda varmış. Bakan açıklıyor ve en yoğun artışın olduğu iller arasındaki illerden biri de Diyarbakır. 
Van’da gölde batan mülteci teknesinden çıkan ceset sayısı 59’a ulaşmış. Akdeniz'de bir bottaki mülteci cesedi 3 haftadır denizde dolaşıyormuş. Mülteci örgütleri tarafından bildirilmesine  rağmen kimselerce alınmamış. 
Çocuklara ve kadınlara tacizler, tecavüzler, öldürmeler, rağmenler, iddialar, tt olanlar arasında canım burnumda. Yüzümü buz gibi bir cam olsa da  dayasam modundayım, yada insandan ırak nere varsa kaçmak.
Evet mübarek Kurban Bayramı geliyor, düğünde halaya duran canım halkım bayramda ne yapmaz kabusu üstümde. Çünkü Ramazan Bayramın da yaşadık bunu. Anlıyorum kalabalıklar içinde yaşayan toplumuz, eşimiz dostumuz, akrabalarımız, önemli toplumsal değerlerimiz var ona da kabul. Ya sevdiklerimizin hayatları? çok mu mutlu olacaksınız şunun düğününde, şunun taziyesinde veya şunun bayram ziyaretinde enfekte oldu hastalandı öldü denmesinden. 
Şimdi ne diyeceğinizi duyar gibiyim be Nail ne virüsler var içimize işlemiş, korona da birşey mi diye. O virüsler  gün gelir kusulur canım kardeşim adı sanı kalmaz, hiç birşey olmazsa tarihim çöplüğüne gider o virüsler. Sen tak maskeni, al mesafeni, al tedbirini, telefonla kutla bayramı hem daha çok bayram görsün diye yap bunu sevdiklerine Sevdiklerimizin hayatları daha önemli. Kapama gözünü kulağını olup bitene, ama bu bayramda kapa kapını koronaya.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41