Silopi'de öğrenciler yararına ağaç hibe edildi

ŞIRNAK.A.A Kocaeli’de bir grup gönüllü tarafından Şırnak’ın Silopi ilçesindeki öğrenciler yararına kullanılması için 150 adet zeytin ağacı hibe edildi.

Kocaeli’nde 15 kişiden oluşan iyilik yap izi kalsın sosyal sorumluluk projesi gönüllü ekibi tarafından Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 150 zeytin ağacı bağışlandı. Beraberinde zeytin ağaçları ile okula gelen ‘iyilik yap izi kalsın” projesi üyesi Emine Kavakçı ağaçları kendi eli ile toprakla buluşturdu. Meyve verecek duruma gelen zeytin ağaçları okulun bahçesinde belirlenen bölgeye dikilecek. Ağaçlardan elde edilecek gelirin ise okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere harcanacak. Ağaç dikiminin ardından okulun müdürü Hakkı Kaya ‘iyilik yap izi kalsın” projesi üyesi Emine Kavakçı’ya plaket verdi.
Proje üyesi Emine Kavakçı, “bir arkadaş grubumuz var. Onlarla birlikte birçok ile giderek okullarımızda çocuklarımız için etkinlikler yapıyoruz. Bu okulumuzu da bir arkadaşımızın vasıtası ile seçtik. 150 zeytin ağacı dikiyoruz. Bu iklime zeytin ağacı uygun olduğu için seçtik. Geliri de okulun öğrencilerine bağışlanacak” dedi.
Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hakkı Kaya, “Okul bünyesinde tarım bölümümüz açıldı. bu vesileyle de ağaçların gelmesi çok iyi oldu. Amacımız bu zeytin ağaçlarını büyütüp yakın zamanda elde edeceğimiz zeytinleri ihtiyacı olan mağdur olan vatandaşlarımıza veya öğrencilerimize dağıtmaktır” diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.