Silopi’de öğrencilerden TÜBİTAK Bilim Fuarı

Silopi’de öğrencilerden TÜBİTAK Bilim Fuarı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Hacı Mehmet Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi. Fuarda öğrenciler, çağın gereklerine uygun projelerini sergiledi.

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, fuarın açılışını yaptı. Bilen, stantları tek tek gezerek öğrencilerin projelerini inceledi ve onları tebrik etti.

Fuarın amacının, öğrencilerin bilimsel düşünme, araştırma ve problem çözme becerilerini geliştirmek olduğunu belirten okul müdürü Hasan Yıldırım, şunları söyledi:

“Okulumuzun vizyonu ve misyonu doğrultusunda, öğrencilerimiz için gelecekteki becerileri öngörebilen ve öğrenmeyi öğrenme misyonunu benimsemiş projelerin büyük önemi bulunmaktadır. Bu kapsamda, öğrencilerimiz yaparak yaşayarak öğrenmenin adımları doğrultusunda büyük bir özveriyle projelerini hazırladılar ve fuarımızda davetlilerimize sunumlarını yaptılar. Fuarımıza katılım gösteren davetlilerimiz de projelerimizi beğeniyle karşıladılar. Bu başarıda emeği geçen proje geliştiren öğretmenimiz Ramazan Çiftçi’ye ve proje koordinatörümüze teşekkür ederiz.”

Fuar, 3 gün boyunca devam etti. Fuarda, öğrencilerin matematik, fizik, kimya, biyoloji, teknoloji, sosyal bilimler ve sanat alanlarında geliştirdikleri 20 proje yer aldı.

aw101622-02.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.