“Şırnak 81 Çalıkuşu" E-Dergisinin Beşinci Sayısı Yayımlandı

“Şırnak 81 Çalıkuşu" E-Dergisinin Beşinci Sayısı Yayımlandı

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Şırnak 81 Çalıkuşu" E-Dergisi beşinci sayısı yayımlandı.

81 Çalıkuşu dergisine açıklamada bulunan Şırnak Valisi Osman Bilgin; “Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’sinin inşasında rol alacak gençler ve çocuklar öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecektir. Şırnak’ımızı sahiplenecek gençlerle geleceğimiz her zamankinden daha aydınlık olacaktır” ifadelerini kullandı.

Eğitim ve teknolojinin insan yaşamında çok önemli rolleri olan iki temel öge olduğunu dile getiren Vali Bilgin; içinde bulunduğumuz ve gelişimine hep beraber şahit olduğumuz 21. yüzyılın teknoloji alanında çok hızlı bir ilerleme içerisinde olduğunu ve çeşitli şekillerde nitelendirildiğini aktardı.

Vali Bilgin E-Dergiye verdiği röportajda teknolojinin hızla ve sınır tanımadan gelişip değiştiği, insanların dünyaya bakışını dönüştürdüğü, rekabetin giderek yükseldiği günümüzde, kurumlar için dijital çağa ayak uydurarak öğrenme çıktılarını iyileştirme adımı atılmakta; yerel, ulusal ve uluslararası ölçekteki önemi de her geçen gün artmakta olduğunu belirtti.

Millî Eğitim Bakanlığının “81 İl Çalıkuşu” adlı Elektronik Dergi çalışma planlaması kapsamında, Şırnak’ın eğitim belleğini “81 Çalıkuşu Şırnak’la buluşturmak, dijital okuryazarlıkta Şırnak’ın eğitimde öncü adımı olduğuna değinen Vali Bilgin; “Anadolu’muzun kadim şehri, Nuh’un Gemisi’nin Cudi Dağı’nın zirvesine oturmasıyla insanoğlunun ikinci doğuş yeri olarak nitelendirilen namı diğer Şehri Nuh, Şırnak ilimizde dijitalleşme sürecinin ilk işaretlerini yansıtan Çalıkuşu Şırnak Dergisi hünerlerini sahada göstermek için önemli bir mecra olarak kültür ile medeniyeti, bilim ile teknolojiyi, mesleki ve teknik eğitimle sektör iş birliklerini harmanlayan projelerle eğitim ortamlarının niteliğinin artmasına imkân tanımaktadır. Bugünün dünyasında temel becerilerle çocuklarımızı, gençlerimizi değişime ayak uydurmaya ve çağın ötesine geçmeye hazırlamaya hizmet eden öğretmen, yönetici ve tüm eğitim camiasını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.