Şırnak 81 İl İçinde En Gerilerde Yer Aldı

Şırnak 81 İl İçinde En Gerilerde Yer Aldı

İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan İller Arası Rekabet Endeksi araştırmasında Şırnak 81 il içerisinde en gerilerde yer aldı. İşte Şırnak ve diğer illerin sıralaması.

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan İller Arası Rekabet Endeksi araştırmasında, Şırnak 81 il içerisinde en gerilerde yer aldı. İşte Şırnak ve diğer illerin sıralaması.

İŞTE TÜRKİYE'NİN EN REKABETÇİ İLLERİ

İstanbul'u, 46,1 puanla Ankara ve 42,8 ile İzmir takip etti. Türkiye'nin en rekabetçi 3 kentinin, diğer raporlarda olduğu gibi sıralamalarını bu araştırmada da koruduğu gözlendi.

Rekabet sıralamasında ilk 10'da yer alan diğer şehirler; Antalya, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Konya, Muğla ve Adana olarak belirlendi. Adana 11'incilikten 10'unculuğa, Bursa 6'ncılıktan 5'inciliğe, Konya ise 10'unculuktan 8'inciliğe yükseldi. Listede Eskişehir ve Muğla gücünü korurken, Kocaeli 4'üncülükten 6'ncılığa geriledi.

ac6d7c98-cf2d-417e-b711-1b793b9a3a4c.jpg

ŞIRNAK DAHİL 33 KENTİN REKABET GÜCÜ EN DÜŞÜK İLLER

Önceki dönemde ilk 10'da yer alan Tekirdağ 11'inci sıraya düşerken, 14 kent rekabet sıralamasındaki yerini korudu, 34 kent rekabet gücünü artırdı, 33 kentin ise rekabet gücü azaldı. Şırnak, Muş ve Hakkari ise rekabetçilik gücü en düşük iller arasında son sırada yer aldı.

KURA ÇEKİMİ

EN ÇOK YÜKSELEN İLLERİN BAŞINDA ADIYAMAN GELDİ

Endekste rekabetçilik gücü en çok artan illerin başında, listede 12 sıra yükselen Adıyaman geldi. Adıyaman, 62'nci sıradan 54'üncü basamağa yükseldi.

Adıyaman'ı, 10'ar sıra yükselen Kahramanmaraş ve Kilis, gücünü 9 basamak artıran Sivas, 7 basamak yükseliş kaydeden Kayseri takip etti. Söz konusu verilerin 2021-2022 dönemini kapsadığı, araştırmanın depremden önce yapıldığı bildirildi.

Adıyaman İlçeleri Nelerdir? Adıyaman'ın Kaç İlçesi Vardır, Nüfusu Kaçtır? Adıyaman Haritası - Gazete Haberleri

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.