Şırnak Barosundan Diyanet'e Kürtçe tepkisi: Takipçisi olacağız

Şırnak Barosundan Diyanet'e Kürtçe tepkisi: Takipçisi olacağız

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma ve bayram hutbeleri 8 dilde verilecek. Bu diller arasında Kürtçe olmaması nedeniyle Şırnak Barosu tepki göstererek yazılı açıklamada bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından Cuma ve bayram hutbelerinin Türkçe, Arapça, Almanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca ve Rusça dilleri de verileceğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz çalışma kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığımızın Cuma ve Bayram hutbeleri 8 farklı dil seçeneği ile artık e-Devlet Kapısı’nda. Vatandaşlarımız, http://diyanet.gov.tr web sitemizde olduğu gibi e-Devlet Kapısı’ndan da hutbelerimize ulaşabilecekler. Hayırlı olsun.” Dedi.

diyanetalierbas.jpg

ŞIRNAK BAROSUNDAN KÜRTÇE TEPKİSİ

Daha önce Sağlık Bakanlığının e-reçete uygulamasında farklı dillerin eklenip Kürtçe dilinin eklenmemesi hatırlatan Şırnak Barosu Diyanet İşleri Başkanlığına tepki göstererek açıklamada bulundu.

srnkbarokurtce.jpg

Şırnak Barosu, Hutbe Sistemine Kürtçe dilinin de ivedi bir şekilde eklenmesi gerektiğini belirterek gerekli başvuru yapılıp konunun takipçisi olunacağı belirtildi.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum