Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde Okullarda Farkındalık Eğitimi

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde Okullarda Farkındalık Eğitimi

Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Şırnak’ta öğrencilere yönelik ihmal, istismar ve şiddet ile sosyal medya kullanımı ile siber zorbalık konularında farkındalık eğitimi düzenlendi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen seminerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ve lise düzeyinde 500 öğrenciye eğitim verildi.

Cumhuriyet Savcısı Deniz Şahin koordinesinde Vali Yardımcısı Ahmet Kavanoz'un katılımı ile Şırnak Lisesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesinde Psikolog Fatma Bircan Çoğu, Psikolog Dilan İşik, Psikolog İshak Oğur, Siber Suçlar Şube Müdürlüğü Emniyet Personeli ile Jandarma Personeli tarafından ihmal, istismar ve şiddet, Siber Zorbalık ile sosyal medya kullanımı konularında sunumlar yapıldı.

Eğitimin amacı 18 yaşını doldurmamış bireylerin sosyal hayatkarında ve internet ortamında karşılaşılabilecekleri muhtemel tehlikelere karşı bilinçlendirilmesi. İhmal istismar ve şiddet ffillerinin nitelendirilmesi, öncelikli tedbirleri ile fiil sonrası yapılması gerekenler. Çocuk izlem merkezi çalışma esas ve usulleri. Siber suçlar ve çeşitleri ile suç ve suçlu ile teması önleme amaçlı alınabilecek tedbirler. Sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar ve siber zorbalık ile mağdurların korunması ve suç sonrası yasal hakları konularında öğrencilere eğitim verildi.

dsc01665.jpg

dsc01679.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.