Şırnak Dahil 19 İlde “Bozdoğan-25” operasyonu: 29 şüpheli Gözaltına Alındı

Şırnak Dahil 19 İlde “Bozdoğan-25” operasyonu: 29 şüpheli Gözaltına Alındı

Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik yapılan "Bozdoğan-25" operasyonları kapsamında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre 19 ilde toplam 29 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon Detayları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı duyuruyla, "Bozdoğan-25" operasyonları sonucunda 29 şüphelinin yakalandığını belirtti. Bu operasyonlar, terör örgütlerinin faaliyetlerinin ve finansman kaynaklarının engellenmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı tarafından koordine edildi.

Operasyon Yapılan İller ve Suçlar

İstanbul, Adana, Şanlıurfa, Şırnak, Ağrı, Batman, Bilecik, Erzurum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Kocaeli, Manisa, Muş, Samsun ve Siirt illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, şüphelilerin çeşitli suçlar işlediği belirlendi. Bu suçlar arasında, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne yardım ve yataklık etmek gibi suçlar bulunuyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.