Şırnak Devlet Hastanesi Doktoru Murat Alan; “Kanser Önlenebilir, Erken Tanıyla Tedavi Edilebilir”

Şırnak Devlet Hastanesi Doktoru Murat Alan; “Kanser Önlenebilir, Erken Tanıyla Tedavi Edilebilir”

1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Şırnak Devlet Hastanesi Onkoloji Doktoru Uzm. Dr. Murat Alan, kanserin önlenebilir ve erken tanıyla tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyledi.

Şırnak Devlet Hastanesi'nde Onkoloji Uzmanı olarak görev yapan Uzm.Dr. Murat Alan 1 - 7 Nisan kanser haftası kapsamında önemli bilgilere verdi.

Uzman Dr. Alan "Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) öngörülerine göre 2040 yılına kadar yaklaşık 29 milyon yeni kanser vakası teşhis edileceği, bunun 15 milyonun ise kanser nedeniyle öleceği öngörüyor" dedi.

1-7 Nisan tarihlerinin Kanser Haftası olduğunu hatırlatan Uzm. Dr. Murat Alan, kanserin önlenebilir, erken tanıyla tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyledi.

Genellikle bilgi eksikliği, ihmal ve korku nedeniyle hastaların tedavilerini aksatmakta olduğuna dikkat çeken Dr. Alan, bu tedavinin aksaması nedeniyle tedavisi daha da güçleşmekte olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de her 6 ölümden birinin kanser nedeniyle gerçekleştiğini ifade eden Dr. Alan. “Kanser nedenleri daha çok yüzde 90 olarak çevresel faktörler, yüzde 10 olarak da genetik faktörler ön plana çıkmaktadır. Çevresel faktörleri ele aldığımızda tütün kullanımı, alkol kullanımı, obezite ve enfeksiyonlara maruz kalmak görünmektedir. Kamu kuruluşlarına erken başvuru, hastalık erken evrede daha çabuk teşhis edilebilmektedir” dedi.

aa.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.