Şırnak Devlet Hastanesi’nde Büyük Başarı! Şırnaklı Zehra Bebek Bir Dikişle Hayatta Tutundu

Şırnak Devlet Hastanesi’nde Büyük Başarı! Şırnaklı Zehra Bebek Bir Dikişle Hayatta Tutundu

Şırnak’ta daha önce 7 gebelikten, rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 5 bebeğini kaybeden Hatice Dinç (29), 8’inci gebeliğinde Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde rahim ağzına atılan bir dikişle bir bebek dünyaya getirdi.

Şırnak'ta daha önce 7 cerrahiten, rahim ağzı tedavisi yöntemiyle 5 cerrahi sakat Hatice Dinç (29), 8'inci gebelikte Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde rahim ağzına atılan bir Dikişle hayata tutunarak, Dünya çapında gelen 'Zehra'nın ismi gün yüzüne kavuştu. Doğumu gerçekleştiren doktorlardan Abdulkadir Güllüce, “Hastamızın 8'inci gebeliğinde de yine rahim ağzı tedavisi durumu mevcuttu. 15'inci haftasında koruyucu serklaj ameliyatı yaptık yani rahim ağzına yaptığımız bir Dikiş ile gebeliğin erken sonlanmasını önlemeyi amaçladık. Hastamızın 8'inci gebeliğine rağmen hayatta kalan 2 bebeği vardı. O nedenle anne de baba da çok stresliydi. bebeğin anne karnında sürdürebilirdik” dedi.

Şırnak'ta oturan Hatice Dinç, daha önce belirli zamanlarda doğum yaptı. Rahim ağzı tescili konulan Dinç, bu doğurganlıklarında 3'ü sezaryen, 2'si düşük olmak üzere 5 gözlendi. 2 hastalıki sağlıklı bir şekilde dünyaya getirebilen Dinç, 8'inci gebelikte Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne başvurdu. Op. Abdulkadir Güllüce'nin yaptığı muayene sonrasında gebeliğin 15'inci haftasında koruyucu serklaj ameliyatı yapıldı Dinç'in rahim ağzına dikiş atılıp gebeliğin devam ettirilmesi kesilmedi. düzenli sürelerde kontrolleri yapılan Dinç, gebeliğinin 36'ncı haftası 5'inci büyüyen, 24 Nisan'da bir kız çocuğu dünyaya yayıldı. Zehra adı verilen bebek, erken doğum olması nedeniyle solunum cihazına bağlandı. 2 gün sonra da solunum cihazından ayrılarak kuvöze alındı. Kızını kucağına alan Hatice Dinç, “Hocamıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Önce Allah'ın sonra onun sayesinde çocuğumu kucağıma aldım, çok şükür” diye konuştu.

'BİR DİKİŞ İLE GEBELİĞİN ERKEN SONLANMASINI AMAÇLADIK'

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Abdülkadir Güllüce, “Bu hastamız daha önce bize 5 kez üreme kaybı yaşanmış olması nedeniyle 8'inci gebelikte, rahim ağzı tedavisiyle tedaviyla başvurudu. Daha önceki kayıplarından dolayı hastamız bilmiyordu. Bu 8'inci gebelikte de yine rahim ağzı terapisi durumu mevcut. Biz 12'nci haftada hastamızı muayene ettik. Rahim ağzında kısalma mevcuttu. Bu gebelikte gerçekten çok güçsüzdü. Biz de gebeliğin 12'inci haftasında gerekli taramaları işaretlendikten sonra hastamıza gebeliğin 15'inci haftasında koruyucu serklaj ameliyatı yaptık yani rahim ağzına yaptığımız bir dikiş ile gebeliğin erken sonlanmasını önlemeyi amaçladık. Bu ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleşti. Hastamızın 4'üncü sezaryeni olması itibarıyla bu sezaryenimizi 36'ncı haftada 5 günlükken gerçekleştirdik. Doğumu erken olduğu için bebeğimizin nefes alması oldu. içeriği ile ilgili yoğun bakım takibi oldu. Hastamızın 8'inci gebeliğine rağmen hayatta kalan 2 bebeği vardı. Bu 3'üncü bebeği sizin olacak. Bu nedenle anne de baba da çok stresliydi. Bu nedenle yapılan 3'üncü serklaj ameliyatı çok önemli bir taşımaydı. Biz de ameliyathanemizin şartlarında başarı ile gerçekleştirildik. Gebeliğimizi zamanında doğacak kadar görünen anne karnında sürdürebilirdik. Bunun için biz de çok mutluyuz. Rahim ağzına takılıyken rahim ağzına bir Dikiş, bir düğüm atıyoruz. Biz bunu yapmasaydık, hastamız daha önce aynı bölgeden 2 ameliyat için rahim ağzı çok zayıfdü ve doğurganlık 20-24'üncü haftaya ulaştığında yine istenmeyen açılmalardan dolayı yine erken doğum ve yine bir üreme kaybı yaşanabilirdi. Bu ameliyat ile gebeliği 36 hafta 5 güne taşıyabilmek çok önemliydi. Kısacası bir Dikiş ile hayata tutunan Zehra bebeğe bundan sonraki sağlık, huzur ve mutluluktan faydalanmak” kullandı.

Yeni Doğan Uzmanı Dr. Tugay Tepe de, “Bebeğimizi 36 haftalık olarak yeni doğan yoğun bakım ünitesinde aldık. Geldiğinde sakatlar vardı. Solunum cihazına bağlanarak ancak takibinde hızlı solunum cihazından ayırdık. Gerekli tedaviler sonrasında artık taburcu aşamasına gelindi. Anne uyuyabilmek için şu an için. Birkaç gün içinde de umarım taburcu etmeyi düşünüyoruz” dedi.

dsc01624.jpg

dsc01624.jpg

dsc01628.jpg

dsc01634.jpg

dsc01644.jpg

dsc01630.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.