Şırnak Devlet Hastanesi’ndeki Tatbikat Gerçeğini Aratmadı
Şırnak Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği hastane çamaşırhanesinde çıkan yangına kısa sürede müdahale eden ekipler, tahliye ve kriz yönetimi uygulamalarını başarıyla tamamladı. Hastane yönetimi ve sivil savunma ekiplerinin koordinasyonunda yapılan tatbikatta, yangın alarmının devreye girmesiyle birlikte personel hızla tahliye edildi. Yangına ilk müdahaleyi yapan ekipler, kriz masası koordinesinde kontrol altına alınmasını sağladı.
Tatbikat sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Şırnak Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Abdulgaffar Ergin, "Bugün saha çalışmamızda, yangın tatbikatımızda bizlere destek veren itfaiye ekipleri, AFAD ekipleri, 112 çalışanlarına ve hastane personelimize teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçek hayatta buna benzer hadiselerin oluşumu yönünde daha güvenilir bir yol çizebilmek için bu tür tatbikatları sıklıkla yapacağız" dedi.
Yangın tatbikatı, 112 Acil Çağrı Merkezi, Şırnak Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD ve hastane personelinin ortaklaşa planlamasıyla gerçekleştirildi.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.