Günlük Petrol Üretiminde Türkiye Birincisi Olan Şırnak'ta : Halk Rafineri Yapılmasını İstiyor!

Günlük Petrol Üretiminde Türkiye Birincisi Olan Şırnak'ta : Halk Rafineri Yapılmasını İstiyor!

Şırnak'ta 2022 yılında yer altı kaynaklarının çıkarılması ile beraber günlük petrol üretim rekor seviyeye ulaştı. Gabar dağında çıkarılan petrol günlük 30 bin varile ulaştı. Vatandaşlar Şırnak'ta artık bir rafineri kurulmasını istiyor.

2022 yılında Şırnak Gabar Dağında keşfedilen petrol ile Türkiye büyük bir enerji kaynağı kazandı. İlk başlarda Şehit Esma Çevik Petrol Sahasında günlük bin varil petrol çıkarılan Gabar Dağında şimdi ise günlük üretim 30 bin varili geçti. Bu kapsamda Petrol üretiminde lider olan Şırnak'ta vatandaşlar artık bir rafineri kurulmasını istiyor.

RAFİNERİ KURULURSA ŞIRNAK NE KAZANIR?

  • Gençlere İş İstihdamı
  • Nüfus Artışı
  • Büyük Şehir Olma
  • Modern Şehircilik Yapılanması
  • İşçi Göçü Biter
  • Alt Yapı ve Üst Yapı Sorunu Çözülür
  • Ticaret Olanağı Artar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak Gabar Dağında günlük petrol üretiminin 30 bin varili geçtiğini duyurdu. İşte bakan Bayraktar'ın açıklamaları;

bakan-bayraktar.jpg Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar

Enerjide bağımsızlığın Türkiye'nin bağımsızlığı anlamına geldiğinin ve enerji güvenliğinin, Türkiye'nin milli güvenliğiyle eş değerde bir konu olduğunun altını çizen Bayraktar, şunları kaydetti:

"Kendi gemilerimizle, kendi mühendislerimizle, kendi imkan kabiliyetlerimiz çerçevesinde bu aramaları biz yapalım dedik. Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfi. Tam üretime geçtiğinde, Türkiye'nin ihtiyacının belki yüzde 25-30’unu karşılayabileceğimiz veya hane halkının yani konutlardaki doğal gazın tamamının ihtiyacını karşılayabileceğimiz büyük keşif yaptık. Biz Gabar'da petrolü bulduk, Gabar'da petrolü çıkarıyoruz. Bugün günlük üretimde 30 bin varili geçtik. Gabar gibi belki doğal gazda da kendi kara sınırlarımızda daha farklı alanlar keşfederek Türkiye'nin bu alanındaki dışa bağımlılığını inşallah bitireceğiz."

İlgili Haberler

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.