Şırnak 2024 Yılının Türkiye Tarihindeki Rekorunu Kırdı!

Şırnak 2024 Yılının Türkiye Tarihindeki Rekorunu Kırdı!

Şırnak, Türkiye tarihindeki günlük en yüksek petrol üretim rekorunu kırdı! TPAO TÜRKİYE Petrolleri yaptığı açıklamada Şırnak'ın, Türkiye tarihindeki petrol üretim rekorunu kırdığını açıklayarak yeni yılda ilk rekorunu kırdığnı belirtti.

Şırnak Gabar Bölgesi, petrol üretiminde 2024 Yılında Türkiye'nin rekorunu kırdı.

Enerji yatırımlarına devam eden Türkiye dışa bağımlılığı her geçen gün daha da azaltıyor. Gerek petrol gerekse doğal gaz aramalarında atağa kalkan Türkiye, yeni keşiflerle de üretimini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda son müjde ise Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan (TPAO) geldi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Gabar'da faaliyet yürütülen petrol sahalarınsa günlük üretime dair bilgilendirmede bulundu. Açıklamada günlük petrol üretiminin 35 bin 61 varille rekor düzeye çıktığı ifade edildi. Toplam 28 kuyuda yapılan petrol üretiminde yıl sonu hedefi günlük 100 bin varil olarak belirlendi.

20206-001.jpg GABAR DAĞI PETROLÜ

Türkiye, topraklarında bulunduğu doğal kaynakları işlemeye dönük çalışmalarına hızla devam ediyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar'da günlük petrol üretiminin 35 bin 61 varile yükseldiğini bildirdi.

tpao-3.jpg TPAO

'YENİ YILIN İLK REKORU'
TPAO'nun X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Gabar'da yeni yılın ilk rekorunu kırdık. Günlük üretim 35 bin 61 varil petrol" ifadesi yer aldı.

Paylaşımda, "Şırnak Gabar Dağı bölgesinde, yeni açtığımız kuyularla birlikte toplamda 28 kuyuda günlük 35 bin 61 varil petrol üretim seviyesine ulaştık. 2024 sonu hedefimiz günlük 100 bin varil petrol. Milletimizin desteğiyle, belirlediğimiz hedefleri bir bir aşıyor, enerjide bağımsız Türkiye yolunda azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" denildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum