Şırnak-İdil Arasında Fakülte Taşınma Konusu Yeniden Alevlendi! İdilliler Eyleme Geçiyor

Şırnak-İdil Arasında Fakülte Taşınma Konusu Yeniden Alevlendi! İdilliler Eyleme Geçiyor

Şırnak Üniversitesi'nin İdil Ziraat Fakültesi'nin fiziki altyapı, derslik ve barınma sorunları nedeniyle merkez kampüse taşınması kararı, İdilli vatandaşlar arasında yeniden tartışmalara yol açtı.

Şırnak Üniversitesi'nin İdil Ziraat Fakültesi'nin fiziki altyapı, derslik ve barınma sorunları nedeniyle merkez kampüse taşınması kararı, İdilli vatandaşlar arasında yeniden tartışmalara yol açtı. Bu taşınma kararı, Şırnak-İdil arasında gerginlik yaratırken, vatandaşlar eyleme geçmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl, Şırnak Üniversitesi Senatosu, İdil Ziraat Fakültesi’nin Şırnak merkez kampüsüne taşınması yönünde bir karar almıştı. Ancak, bu karar İdilli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından yoğun tepkiyle karşılanmıştı. Bu tepkiler sonucunda, geçici bir çözüm olarak öğrenciler için bir otelin yurt olarak kiralanması kararlaştırılmıştı. Ancak, Şırnak Üniversitesi'nin yeni kararı ile 2024-2025 eğitim öğretim yılında fakültenin geçici olarak merkez kampüse taşınmasına yeniden karar verildi.

Şırnak Üniversitesi tarafından yapılan resmi açıklamada, “Üniversitemizin Ziraat Fakültesi, fiziksel altyapı, derslik ve barınma gibi sorunlardan dolayı 2024-2025 eğitim öğretim yılında geçici olarak üniversitemizin ana kampüsünde faaliyetlerine devam edecektir” denildi. Bu açıklama, öğrencilerin ve velilerin kafasındaki soru işaretlerini gidermeyi amaçlıyor.

İdilli Vatandaşların Tepkisi

Ziraat Fakültesi'nin geçici olarak Şırnak’a taşınacağı haberinin yayılması üzerine İdilli vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları (STK) ve kanaat önderleri, sosyal medya üzerinden karara tepki göstermeye başladı. İdilli vatandaşlar, “Fakülteme Dokunma” sloganı ile bugün saat 16:00’da Salihiye Taziye Evi'nde toplanarak eylem planı için karar verecekler. Toplantı sonrasında basın açıklaması yaparak taşınma işlemine tepkilerini dile getirecekler.

1a978436-60cc-4393-b466-50d088d3baca.jpg

Taşınma Kararının Gerekçeleri ve Beklentiler

Şırnak Üniversitesi, İdil Ziraat Fakültesi'nin taşınma kararını fiziksel altyapı, derslik yetersizliği ve barınma sorunları nedeniyle aldığını belirtiyor. Merkez kampüs, bu sorunların çözümü için daha uygun bir ortam sunuyor. Ancak, İdilli vatandaşlar fakültenin taşınmasının, ilçelerinin gelişimi ve öğrenci sayısının azalması açısından olumsuz etkiler yaratacağını düşünüyor.

İdilli STK'lar ve Kanaat Önderlerinin Görüşleri

İdil'deki sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri, fakültenin İdil'de kalmasının hem ilçe ekonomisi hem de sosyal yapısı açısından büyük önem taşıdığını vurguluyor. Fakültenin taşınmasının ilçenin gelişimini olumsuz etkileyeceğini belirten STK'lar, üniversite yönetiminin kararı gerçi çekmesini talep ediyorlar.

İlgili Haberler

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum