Şırnak Üniversitesi'nin Taşınma Kararından Sonra İdil'liler Eyleme Geçiyor!

Şırnak Üniversitesi'nin Taşınma Kararından Sonra İdil'liler Eyleme Geçiyor!

Şırnak Üniversitesi yönetiminin, İdil Ziraat Fakültesi'nin fiziki altyapı, derslik ve barınma sorunları nedeniyle merkez kampüse taşınması kararı, İdilli vatandaşlar arasında yeniden tartışmalara yol açtı. İdil'li vatandaşlar bugün eylem yapacak.

Geçtiğimiz yıl, Şırnak Üniversitesi Senatosu, İdil Ziraat Fakültesi’nin Şırnak merkez kampüsüne taşınması yönünde bir karar almıştı. Ancak, bu karar İdilli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından yoğun tepkiyle karşılanmıştı. Bu tepkiler sonucunda, geçici bir çözüm olarak öğrenciler için bir otelin yurt olarak kiralanması kararlaştırılmıştı. Ancak, Şırnak Üniversitesi'nin yeni kararı ile 2024-2025 eğitim öğretim yılında fakültenin geçici olarak merkez kampüse taşınmasına yeniden karar verildi.

Şırnak Üniversitesi tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Üniversitemizin Ziraat Fakültesi, fiziksel altyapı, derslik ve barınma gibi sorunlardan dolayı 2024-2025 eğitim öğretim yılında geçici olarak üniversitemizin ana kampüsünde faaliyetlerine devam edecektir” denildi. Bu açıklama, öğrencilerin ve velilerin kafasındaki soru işaretlerini gidermeyi amaçlıyor. denildi.

İdil'li Vatandaşlar Eyleme Geçiyor!

Üniversite yönetiminin Ziraat Fakültesi'nin tekrar Şırnak'a taşınması kararı almasından sonra, İdil'li vatandaşlar ve STK'lar bugün saat 17. 00'da İdil sanat sokağında eyleme geçecek.

ff.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:İdil Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.