Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Ekiplerinden Anlamlı Ziyaret

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Ekiplerinden Anlamlı Ziyaret

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, hayata değer katan otizmli çocuklar ve fedakar aileleriyle bir araya geldi.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Şırnak’ta ikamet eden otizmli çocukları evlerinde ziyaret etti. Otizmli çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

2 Nisan Dünya Otizm Günü, otizm spektrum bozukluğu olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve farkındalığın artırılması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilmiştir.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, bu özel günde otizmli çocukları sıcak yuvalarında ziyaret ederek onlara destek oldu ve aileleriyle dayanışma içinde olduğunu hissettirdi. Bu anlamlı etkinlik, otizmli bireylerin yaşamlarına dokunmak ve toplumda farkındalık yaratmak için önemli çalışma oldu.

Otizmli çocuklar ve aileleri, günlük yaşamda birçok zorlukla karşılaşırken, onların yanında olmak ve destek vermek büyük bir anlam taşır. Bu ziyaretler, otizmli çocukların ve ailelerinin toplumda daha fazla görünür olmasını sağlayarak farkındalığı artırır.

Otizm Farkındalık Günü, otizmli bireylerin haklarına saygı gösterilmesi, eğitim olanaklarının artırılması ve toplumsal yaşamda ayrımcılığın önlenmesi için bir fırsattır. Bugün, otizmli bireylerin yaşamlarına ilişkin tercihlerini ifade etmelerine destek olurken, toplumun da onları kabul etmesine katkı sağlar.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, bu anlamlı günü özel çocuklarımızın yanında olarak kutlarken aynı zamanda onlara umut vermiş oldu. Otizmli çocuklar ve aileleri için farkındalık yaratmak, onların yaşamlarını daha iyi hale getirmek için toplumun tüm kesiminin birlikte çalışması gerekir.

gkpgfj2xmaaoypt.jpg

gkpgfmpwwaamwpv.jpg

gkpgfnuwgaev-dy.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.