Şırnak İl Millî Eğitim Müdürü Çandıroğlu'ndan 2024-2025 Eğitim Yılı Mesajı

Şırnak İl Millî Eğitim Müdürü Çandıroğlu'ndan 2024-2025 Eğitim Yılı Mesajı

Şırnak İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması ve Bağımsızlık Mücadelesi" Dersi Verilecek

Çandıroğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik zulmüne dikkat çekmek amacıyla, 9 Eylül Pazartesi günü Şırnak'taki tüm okullarda "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması ve Bağımsızlık Mücadelesi" başlıklı özel bir dersin işleneceğini duyurdu. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere yönelik olarak planlanan bu ders, 40 dakika sürecek. Bu sayede öğrencilerin Filistinli kardeşleriyle dayanışma bilinci kazanmalarının yanı sıra, bağımsızlık ve vatan sevgisinin önemine dair farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.

Ders Kitapları Ücretsiz Olarak Dağıtıldı

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde yapılan hazırlıklara da değinen Çandıroğlu, Şırnak genelinde 1 milyon 606 bin ders kitabının ücretsiz olarak dağıtıldığını ve tüm okullara ulaştırıldığını belirtti. Okulların fiziksel koşullarının iyileştirilmesi, bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının da titizlikle devam ettiğini ifade etti.

"Eğitimde Başarı İçin Hep Birlikte Çalışacağız"

Eğitim yolculuğunda en önemli unsurun sağlıklı bir eğitim ortamı olduğunu belirten Çandıroğlu, bu sürecin öğretmenler ve velilerle birlikte yürütüleceğini söyledi. Okul sağlığının yeni dönemde de öncelikli konular arasında yer aldığını vurgulayan Çandıroğlu, "Öğrencilerimizin başarılı olabilmesi için hep birlikte çalışacağız" dedi.

Çandıroğlu, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının tüm öğrenciler, öğretmenler, veliler ve eğitim çalışanları için hayırlı olmasını dileyerek açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.