Şırnak İŞKUR 2023 Yılında 75 Milyon TL Destek Verdi

Şırnak İŞKUR 2023 Yılında 75 Milyon TL Destek Verdi

Şırnak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları 2024 yılı Nisan ayı 2’inci Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. İŞKUR İl Müdürlüğü binlerce işsize iş kapısı olurken 2023 yılında 75 milyon TL Destek verdi.

Şırnak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları 2024 yılı Nisan ayı 2’inci Olağan Toplantısı Şırnak Valisi Cevdet Atay başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın Telekonferans ile Şırnak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Sadık Bora ve diğer Kurul üyelerinin katılımıyla, Valilik toplantı salonunda, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının etkinleştirilmesi özel gündemiyle gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Prof. Dr. Vedat Işıkhan Telekonferans üzerinden toplantıya katılarak; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının etkinleştirilmesi tüm kurumların sorumluluğunda olup gerekli hassasiyetin gösterilmesi, İşsizlikle mücadele kapsamında vatandaşların yoğun olduğu yerlerde stantlar kurularak daha fazla vatandaşa ulaşılması işe yerleştirmede artışın sağlanması, kayıt dışı istihdam ile mücadele kapsamında gerekli denetimlerin yapılması, İŞKUR’a verilen hedeflerin valilikçe takip edilmesi, iş kazalarına karşı İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında sıkı denetimlerin yapılması ve sıfır tolerans ile çalışmalaın yapılması konularını vurguladılar.

Toplantıda 2024 yılı İstihdam verileri ve İŞKUR faaliyetleri değerlendirildi. Gerçekleşen toplantıda konuşan Şırnak Valisi Cevdet Atay “İlimizde ‘İşkur Daima Yanınızda’ sloganıyla İstihdam teşvikleri ve diğer İŞKUR programlarının İlimizdeki istihdam ve işgücü ihtiyaçlarını tespit etmek, istihdamda etkinlik ve verimliliği artırmak, sanayi ve diğer sektörlerde istihdamın istikrarlı bir şekilde sürekliliğini sağlamak ve vatandaşların da bilinçlendirilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde başarılı ve istikrarlı çalışmalar gerçekleştirmektedir. Temennimiz, İstihdamda ilimizin ön sıralarda yer almasıdır. Bunun için OSB lerin etkinliğinin artırılması, üretime dayalı firmaların ilimize ivedilikle davet edilmesi, faaliyetlerini ilimize getirmeleri konusunda tüm kurumların sorumluluklarını hassasiyetle yerine getirmeleri, işlerin takip edilmesi ve olumlu sonuçlanmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Şırnak İŞKUR İl Müdürü Mehmet Sadık Bora ise; “2023 yılının sonunda İstihdam açısında başarılı bir dönem gerçekleştirdik. İlimizin ve bölgemizin istihdam rakamlarını değerlendirdiğimizde, yapılan faaliyetlerimiz açısından 2023 Yılı Hedeflerimizi başarılı bir şekilde ifa etmiş bulunmaktayız. İl Müdürlüğümüzün 2024 yılı ilk Çeyreğinde işe yerleştirme faaliyetimizde Özel Sektörde Erkeklerde 1.355, Kadınlarda 200 olmak üzere toplamda 1.555 kişiyi işe yerleştirmiş bulunmaktayız. İl Müdürlüğümüzün İş ve Meslek Danışmanlığı Faaliyetlerinde Bireysel Görüşme 5059, İş yeri ziyareti 477 , Grup Görüşmeleri ( 33 gruptan 1.363 katılımcı) ve Eğitim Kurumları Ziyaretlerinde 23 olmak üzere toplamda 5592 faaliyet gerçekleştirilmiştir. 2023 yılı İlimizin de içinde bulunduğu TRC3 bölgesinin İş gücüne Katılım Oranının %42.30 olduğunu görüyoruz. Ayrıca Aktif İş Gücü Programlarından İşbaşı Eğitim Programı, Meslek Edindirme Kursları TYP ( Toplum Yararına Program), İlave İstihdam Teşviğinden Gençlere 18 aylık Sigorta Prim Desteği, 6111 Sayılı Genç ve Kadınların İstihdamına Yönelik Teşvikler ile İŞKUR tarafından gençlere yönelik destek ve programlar genç istihdamın artmasına yönelik sevindirici gelişmeler olmuştur. MEK, TYP ve İEP destek programlarımız için işveren ve çalışanlara İl Müdürlüğümüz olarak 2023 yılında 75.850.295,00 TL 2024 yılı ilk çeyreğinde ise 33.640.096,61 toplamda 109.490.391,61 TL destek sağlanmıştır. İşgücüne katılım açısından dezavantajlı olan engellilerimize ve eski hükümlülerimize yönelik hibe destek programlarımız devam etmektedir” dedi.

fa2f85e9-3ce5-4a30-81c2-a7c6b4a71d75.jpg

Toplantıya, 2024 yılında yapılacak çalışmalar konusunda planlamaların yapılması, İl Genelinde İstihdam çalışmalarının tüm hızıyla ilgili Kurum ve Kuruluşların işbirliğiyle sürmesi, iyi dilek ve temennilerle son verildi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.