Şırnak, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa’da Toz Taşınımı Etkili Oldu

Şırnak, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa’da Toz Taşınımı Etkili Oldu

Meteorolojinin uyardığı Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Suriye üzerinden gelen toz taşınımı gece saatlerinden itibaren etkili oldu. Uzmanlar vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Toz taşınımı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gece saatlerinden itibaren etkili oldu. Şırnak, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa’da toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesin düştü, sürücüler zor anlar yaşadı. Kentlerde araçların ve balkonların üzeri toz tabakasıyla kaplanırken, hava kalitesinin de düşmesiyle uzmanlar özellikle solunum güçlüğü çekenlerin dışarı çıkmaması konusunda uyarıda bulundu.

Şırnak Merkez, Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde etkisini artıran toz taşınımı nedeniyle merkezdeki Cudi ve Gabar dağları görülmez hale geldi.

Şırnak'ta etkili olan, Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı nedeniyle merkez, Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde araç ve evlerin balkonları tozla kaplandı. Hava kalitesindeki düşüş nedeniyle uzmanlar, zorunlu haller dışında özellikle solunum güçlüğü çekenlerin dışarı çıkmaması konusunda uyarıda bulundu.

img-20240430-090325.jpg

img-20240430-090647.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.