Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Çiftçilere Yüzde 50 Hibe Desteği: "Yer Fıstığıyla Şahlanıyor" Projesi Başladı

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Çiftçilere Yüzde 50 Hibe Desteği: "Yer Fıstığıyla Şahlanıyor" Projesi Başladı

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tarım arazilerinin daha etkin bir şekilde kullanılması için önemli bir adım attı. Yüzde 50 hibe ile desteklenen sertifikalı tohum projesi kapsamında çiftçilere önemli bir destek sağlanacak.

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tarım alanlarının verimli kullanımını sağlamak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor. "Yer Fıstığıyla Şahlanıyor" Projesi kapsamında çiftçilere sunulan sertifikalı tohum desteği, yerel tarımın güçlenmesine katkı sağlayacak. Bu destekle çiftçiler, yer fıstığı üretiminde daha rekabetçi hale gelirken, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik de artacak.

Başvuru Süreci ve Şartları

'Şırnak Yer Fıstığıyla Şahlanıyor' projesi ile ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, proje için başvurular başladı. Çiftçilerin proje şartlarını dikkate alarak, 25-29 Mart 2024 tarihleri arasında İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Sertifikalı Tohum Desteği

Tarım arazilerinin daha verimli kullanılması amacıyla başlatılan "Şırnak Yer Fıstığıyla Şahlanıyor" Projesi kapsamında, çiftçilere 10 ton sertifikalı tohum desteği sağlanacak. Bu destek ile çiftçilere yer fıstığı üretiminde büyük bir destek sunulacak ve yerel tarımın güçlenmesi hedefleniyor.

Başvuru Süreci

Proje kapsamında yer fıstığı üretiminde destek almak isteyen çiftçilerin 25-29 Mart tarihleri arasında İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Başvuru yaparken, proje şartlarını dikkate alarak gerekli belgelerle müracaat etmek oldukça önemlidir.

Kimler Başvurabilir?

*2024 ÇKS’ye kayıtlı ve ÇKS kaydında yer fıstığı ekilişi beyanı olan çiftçiler başvurabilir.

*Toplamda 7-10 ton sertifikalı tohum dağıtılacak olan sözleşmeli üretim modeli ile üretim yapan ve bunu belgelendiren çiftçilere öncelik verilecektir.

*Asil listeye alınacak yararlanıcılar, en fazla 25 dekar için tohum alabileceklerdir. Ancak bu oran, müracaat eden çiftçi sayısına göre azaltılabilecektir.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.