Şırnak Türkiye Tarihindeki Rekorunu Kırdı!

Şırnak'ın Gabar dağında üretilen petrol günlük 25 bin varile ulaşarak Türkiye tarihindeki rekorunu koruyor. TPAO Genel Müdürü'nün yaptığı açıklamada günlük 25 bin varil üretimi olan Gabar'da yıl sonuna kadar hedef 35 bin varil, 2024'te ise 100 bin varil.

Şırnak'ta 2023 yılında açılan petrol kuyuları yılın yarısında rekorlara imza attı. Günlük 25 bin varile üretimine ulaşan Şırnak Gabar petrolü, yıl sonuna kadar günlük 35 bin varil üretim hedefleniyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Şırnak petrolü ile ilgili müjdeyi verdi. Şırnak'ın Gabar Dağında rekorlara imza atılan petrol kuyularında 2024'te hedef günlük 100 bin varil.

TPAO, X sosyal medya platformundan yaptığı videolu paylaşımda, "Enerjide Bağımsız Türkiye hedefimize doğru, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde dağ taş, gece gündüz demeden tüm ekibimizle görevdeyiz." ifadesi yer aldı.

HEDEF 100 BİN VARİL

Gabar projesinde günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaştığına işaret edilen paylaşımda, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'in şu ifadelerine yer verildi:

"Ülkemiz ekonomisi ve kurumumuz için büyük bir değer üretilmeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz günlük üretimimizi sadece Gabar projesinden 35 bin varile çıkartmak. 2024 yılı sonu için hedefimiz ise sadece Gabar projesinde günlük 100 bin varil üretim. Biz bu hedefi gerçekleştirebilmek için var gücümüzle, bütün takımımızla gece gündüz çalışıyoruz."

İŞTE TPAO TARAFINDAN YAPILAN O PAYLAŞIM:

gabar-petrol.jpg gabar-petrol.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.