Şırnak Üniversitesi Ev Sahipliğindeki Kongreye 15 Ülkeden 76 Akademisyen Katıldı

Şırnak Üniversitesi Ev Sahipliğindeki Kongreye 15 Ülkeden 76 Akademisyen Katıldı

Şırnak Üniversitesi'nin düzenlediği 8. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, büyük bir katılımla devam ediyor. Bu kongre, turizm alanında önemli bir platform olarak dikkat çekiyor ve akademisyenlerin yoğun ilgisiyle karşılanıyor.

Kongrede, 15 farklı ülkeden toplamda 192 bildirinin kabul edilmesi büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor. İlk gün, 16 ayrı oturumda toplam 76 akademisyenin sunumuyla gerçekleşti. İngiltere, İspanya, Nijerya, İran, Kuveyt, Azerbaycan, Nahçıvan, Moldova, Irak, Kazakistan, Ürdün, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Güney Afrika ve Türkiye gibi ülkelerden 103 farklı üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla kongre renkli bir atmosfere sahne oldu.

Kongre Programı ve Katılımcılar

Kongrenin ilk günü sabah 09:00'da başlayan bildiriler, akşam 16:30'da sona erdi. Toplamda üç gün sürecek olan kongrede, yurtiçinden ve yurtdışından gelen akademisyenlerin katılımıyla 38 oturum gerçekleşecek. Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar, üniversitenin farklı salonlarında düzenlenen sunumlara katılarak bilgi paylaşımında bulunacaklar.

Kongre oturumları, Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşiyor. İsmail Ebul-iz Cezeri Salonu, Dicle Nehri Salonu, Kırmızı Medrese Salonu, Ters Lale Salonu ve Sefine Salonu, kongrenin düzenlendiği mekanlar arasında yer alıyor.

Teşekkür Belgesi ve Etkinlikler

Kongrenin sonunda sunum yapan katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi. Ayrıca, ilk gün konuklara verilen yemek ve akabinde düzenlenen müzik dinletisi, kongreye renk kattı ve katılımcıların sosyal etkileşimine katkı sağladı.

Çevrimiçi Katılım ve Sonuçlar

Kongre, 27 Nisan'a kadar devam edecek olup katılımcılar, yüz yüze ve çevrimiçi mecralardan etkinliklere katılabilecekler. Bu süreçte, kongre katılımcılarının turizm alanındaki güncel araştırmaları ve bulguları paylaşarak sektöre katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.