ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİNDE BÜTÜN KAYNAKLARA ULAŞILABİLİNİYOR

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİNDE BÜTÜN KAYNAKLARA ULAŞILABİLİNİYOR

Şırnak Üniversitesi Kütüphanesinde 72 bin 784 adet basılı kaynak, 3 milyon 250 bin 784 adet elektronik kaynak bulunuyor"

Şırnak Üniversitesinde; Mehmet Emin Acar Kampusunda Merkezi Kütüphane başta olmak üzere Cizre Meslek Yüksekokulu, Silopi Meslek Yüksekokulu ve İdil Meslek Yüksekokulu kütüphanesi olmak üzere 4 adet kütüphane bulunmaktadır.

Üniversite Mehmet Emin Acar Kampusunda bulunan merkezi kütüphanesinde 4 katlı olup 8 bin metre kare alana sahip ve uluslararası standartlara sahiptir. Merkezi kütüphane aynı zamanda YÖK tarafından verilen “Engelsiz Üniversite Ödülü”ne layık görülmüş ve “Mekanda Erişim” kapsamında Turuncu Bayrak almıştır.

Merkezi kütüphanesinde, 72 bin 784 adet basılı kaynak, 3 milyon 250 bin 784 adet elektronik kaynak bulunmaktadır. Diğer üniversite kütüphaneleriyle kitap başta olmak üzere ,her türlü elektronik ve basılı belge alışverişi ve koordinasyonunu sağlayan Kütüphaneler Arası İşbirliği Takip Sistemi (KİTS) ve Türkiye Belge Sağlama ve Ödünç Verme Sistemi (Tübess) ağına bağlıdır.

6 adet satın alma, 45 tane de TÜBİTAK-Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı (Ekual) aracılığıyla olmak üzere toplam 51 adet veri tabanına sahiptir. Elektronik kaynaklara uzaktan erişim yani kampus dışı erişim sistemi (Vetis) ile bütün öğrenci ve akademik-idari personelimiz 7/24 bulundukları zaman ve mekandan elektronik kaynaklara erişebilmektedir. 1576 adet basılı olmayan materyal (CD, Dud, Film, Ses Kaydı) mevcuttur. 45 kişilik görsel ve işitsel salon mevcuttur.

Kütüphane 2300 metre karelik alana sahip 2 adet okuma salonu vardır, 8 adet bireysel çalışma odası, 12-14-16 ve 18 kişilik 4 adet grup çalışma odası,  14 adet Bilgi Teknolojileri Sınıfı, bütün araştırmacılar için 42 adet bilgisayar, 6 adet satranç masası ve bir adet kafe mevcuttur. Öte yandan kütüphanede her türlü teknolojik altyapı mevcuttur. Bu kapsamda 2 adet Katalog Tarama İstasyonu, 1 adet Ödünç-İade İstasyonu ve 1 adet Ozon Dezenfekte Cihazı bulunmakta ve uluslar arası standartlara uygun olan YORDAM Kütüphane Programı kullanılmaktadır.(

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.