Şırnak Üniversitesi’nde 2023-2024 Akademik Yılı Açılış töreni yapıldı

Şırnak Üniversitesi’nde 2023-2024 Akademik Yılı Açılış töreni yapıldı

Şırnak Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Prof. Dr. İhsan Fazlıooğlu’nun ilk dersi ile başladı.

Şırnak Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlendi.

Akademik yıl açılış töreni programına Şırnak Vali Vekili Ahmet Kavanoz, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Prof.Dr. İhsan Fazlıoğlu idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Akademik yıl açılışı saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra 2022-2023 yılında Şırnak Üniversitesi’nde yapılan çalışmalarla ilgili tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

Şırnak Vali Vekili Ahmet Kavanoz; Bu şehirde eğitiminizin tadını çıkarırken huzur ve güvenliğiniz için her türlü tedbirlerin alındığını ve devletimizin tüm gücüyle her daim yanınızda olduğunu bilmenizi isterim. Sevgili gençler, Şırnak sadece üniversite okuduğunuz bir şehir değildir. Şırnak büyüleyici doğası, eşsiz tarihi, zengin maden ve kültürel varlıklarıyla sizlere pek çok alanda farklı dünyalar sunmaktadır. Bu nedenle sizlerden bu şehrin üniversitesinde okurken şehri tanımak için de zaman ayırmanızı özellikle istiyoruz. Bu vesileyle bir kez daha 2023 – 2024 Akademik Yılı’nın üniversitemiz, Şehr-i Nuh’umuz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Rektörümüz Alkış “ Dünya olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemde mazlumların ve mağdurların bir an önce içerisinde bulundukları zor durumdan kurtulmalarını Cenab-ı Hak'dan niyaz ediyorum. Üniversiteler eğitim-öğretim kurumları olmanın yanı sıra aynı zamanda bilim ve teknoloji üretim yerleridir. Şırnak Üniversitesi olarak ürettiğimiz bilgilerin insanlığın yararına olmasını önemsiyoruz. Tüm insanlığı zehirleyecek, ortadan kaldıracak unsurlar üretmeyi olumlu bir maharet olarak kabul etmiyoruz. Toplumsal sorumluluk bilinciyle insan odaklı bilimsel üretim yaptık ve daha fazlasını yapmayı planlıyoruz. Bu çerçevede Üniversitemizin şehrimize, bölgemize, ülkemize ve tüm insanlığa katkı sunduğunu net bir şekilde ortaya koyabiliriz. Kültürel, sosyal, ekonomik, sanatsal, düşünsel çalışmalarımızda tüm bu alanlarda değerli çalışmalara imza attık. Şehrimizin istihdam sorununa çözüm yolunda iyi projelere imza attık. İl ve ilçe merkezlerimizin târîhî, iktisâdî, ictimâî, dînî envanterini ortaya çıkartan uluslararası sempozyumlar düzenledik. Uzun bir süredir pek çoğumuz kampüsten uzak kalmıştık, yeni eğitim- öğretim yılı münâsebetiyle şenlendik, mutlu olduk. Mâlûmunuz olduğu üzere Üniversite Kampüsleri üniversite kültürünün yaşandığı alanlardır. Kampüsler sadece bilgi öğrenilen yerler değil, aslında aynı zamanda sosyalleşme alanları, kültür aktarım yerleri, paylaşım sahalarıdır. İnsan hayatında üniversite yılları en güzel yıllardır. Bu açıdan bu yılları çok donanımlı bireyler olmak üzere planlamak îcâb eder”dedi.

img-5131.jpg

Akademik yıl açılış töreninde açılış dersini veren İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, “Söz sahibi olmak” konusunda önemli bilgiler verdi. Söz sahibi olmak ile ilgili hem toplumsal hem de ülkelerin politikaları konusunda değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Fazlıoğlu, 2023-2024 Akademik yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Soru cevap bölümünün ardından Akademik yıl açılış töreni hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.