Şırnak Üniversitesinde “Din Ve Gelenek” Konulu Sempozyum Düzenlendi

Şırnak Üniversitesinde “Din Ve Gelenek” Konulu Sempozyum Düzenlendi

Şırnak Üniversitesi, Şırnak İlahiyat Fakültesi, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Sefine Eğitim ve Düşünce Kulübü ile Dicle İlim İrfan Gençlik ve Yardımlaşma Derneği’nin katkılarıyla 1. Uluslararası Sefine Öğrenci Sempozyumu düzenlendi.

Sempozyumun onur konuğu olarak protokol konuşmalarını gerçekleştiren Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış “Üniversite olarak öğrencilerimizin uluslararası bir sempozyuma katılım sağlamalarını önemsiyoruz. Bu faaliyetler öğrencilerimizin akademik gelişimleri için değerlidir” dedi.

Sempozyumda Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Güneş, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Çazım ve Sefine Divanı Genel Koordinatörü Doç. Dr. Hamdullah Arvas da birer konuşma yaptı.

Sempozyum sunumunu gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Yakup Akyürek sempozyumun 5 oturum şeklinde gerçekleşeceğini ifade ederek, katkılarından dolayı başta Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış olmak üzere destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti. Gün boyu 5 farklı oturumda gerçekleşen sempozyumda akademisyenler ve öğrenciler bildirilerini sundu.

1. Uluslararası Sefine Öğrenci Sempozyumu bu tür faaliyetlerin artarak devam ettirilmesi temennisine vurgu yapılarak sona erdi.

universitemizde-din-ve-gelenek-konulu-1-uluslararasi-sefine-ogrenci-sempozyumu-duzenlendi-bacc8f6f-9497-466c-a6e6-89372b8fdc84.jpguniversitemizde-din-ve-gelenek-konulu-1-uluslararasi-sefine-ogrenci-sempozyumu-duzenlendi-b2d2bdef-9d60-4605-9d68-bc8edb7296e1.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.