Şırnak Üniversitesi’nde TÜBİTAK destekli projeyle atıklardan sürdürülebilir malzeme üretilecek
Şırnak Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi Dilan Alp’in yürütücülüğünü üstlendiği, 126M789 numaralı projede yenilenebilir ve atık niteliğindeki biyolojik kaynaklardan çevre dostu, biyobozunur ve elektriksel iletkenliğe sahip kompozit filmler geliştirilmesi hedefleniyor.
Geliştirilecek yeni nesil malzemelerin özellikle esnek elektronikler ve düşük güçlü enerji sistemlerinde kullanım potansiyeli araştırılacak. Proje kapsamında ayrıca biyolojik atıkların katma değeri yüksek ileri malzemelere dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Çalışmanın, üniversitede yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında atıkların yeniden değerlendirilmesine ve geleneksel elektronik malzemelere daha sürdürülebilir alternatifler geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.
Projede Şırnak Üniversitesi Enerji Bilimi ve Teknolojileri Anabilim Dalı öğrencisi Azize Acar da bursiyer olarak görev alarak araştırma faaliyetlerine katkı sunacak.
Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan proje dolayısıyla Dr. Öğr. Üyesi Dilan Alp ve bursiyer öğrenci Azize Acar’ı tebrik etti. Alkış, projenin üniversiteye, bilim dünyasına ve sürdürülebilir teknolojilerin geliştirilmesine önemli katkılar sunmasını beklediğini belirtti.
Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.