Şırnak Üniversitesi'nde Verimli Ders Çalışma ve Soru Çözüm Teknikleri Semineri Verildi

Şırnak Üniversitesi'nde Verimli Ders Çalışma ve Soru Çözüm Teknikleri Semineri Verildi

Şırnak Üniversitesi'nde öğrencilerin daha verimli ders çalışabilmesi için, "Verimli Ders Çalışma ve Soru Çözüm Teknikleri Eğitim" semineri verildi.

Şırnak Üniversitesinde “Verimli Ders Çalışma ve Soru Çözüm Teknikleri Eğitimi” adlı seminer yapıldı.

Öğrencilerin daha verimli ders çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Şırnak üniversitesinde “Verimli Ders Çalışma ve Soru Çözüm Teknikleri Eğitimi” adlı seminer düzenlendi. 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi Ebu’l­-El Cezire salonunda düzenlenen seminere Üniversitenin Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

u3.jpg Eğitim Semineri

Seminerin açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş, “Öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu seminerlerin öncelikli amacı KPSS’ye hazırlanan öğrencilerimizin daha verimli bir şekilde sınava hazırlanmalarını kolaylaştırmak ve bu süreçte öğrencileri bunun gibi seminerlerle destekleyip motivasyonlarını arttırarak başarılarına katkı sağlamaktır” dedi.

u2.jpg Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş

Bundan sonrada sistematik aralıklarla devam edecek olan Gelişim Seminerlerinin birinci toplantısında, “Verimli Ders Çalışma ve Soru Çözüm Teknikleri Eğitimi” başlıklı konu ele alındı. Seminerde Cizre Cumhuriyet Ortaokulu’nun Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Emre Birgül konuşmasında daha çok verimli ders çalışma teknikleri nasıl olmalı ve ders çalışmada motivasyon, planlama ve dikkatin ne kadar önemli ve etkili olduğunu anlattı. Cizre Yunus Emre Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Temel Cirit ise Matematik dersine çalışırken daha fazla verim nasıl alınabileceğine dair bilgiler verdi. Cizre Cumhuriyet Ortaokulu öğretmeni Serhat Çakmak ise sözel bölüm derslerine hangi yöntemlerle çalışılırsa daha fazla verim alınacağını anlattı.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.