Şırnak Üniversitesi’nden Çocuklara Özel Kütüphane

Şırnak Üniversitesi’nden Çocuklara Özel Kütüphane

Şırnak Üniversitesi, personel çocuklarına okuma alışkanlığı kazandırmak ve eğitimlerine destek olmak için merkez kütüphanesinde “Çocuk Yayınları Bölümü” açtı. Bu bölümde, 0-14 yaş arası çocuklara yönelik kitaplar, dergiler, oyunlar ve oyuncaklar bulunuyor

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, çocuk yayınları bölümü ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanmaları ve eğitimlerine katkı sağlamaları için böyle bir hizmet sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm üniversite çalışanlarımız, ödünç verme sistemi ile bu bölümden kitap alabilir ve çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebilirler.” dedi.

aaw.jpg

Çocuk yayınları bölümü, hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Bölümde, çocukların ilgi alanlarına ve seviyelerine uygun olarak seçilmiş yüzlerce kitap bulunuyor. Ayrıca, çocukların zeka, yaratıcılık ve el becerilerini geliştirmek için çeşitli oyunlar ve oyuncaklar da mevcut.

Çocuk yayınları bölümünü ziyaret eden personel çocukları, hem eğleniyor hem de öğreniyor. Çocuklardan biri olan 8 yaşındaki Elif, “Burada çok güzel kitaplar var. Ben en çok masal kitaplarını seviyorum. Babamla birlikte buraya gelip kitap okuyoruz. Çok eğlenceli oluyor.” diyor.

aq.jpeg

Şırnak Üniversitesi, çocuk yayınları bölümü ile çocuklara okumanın ve öğrenmenin keyfini yaşatıyor. Bu hizmet, hem üniversite çalışanlarının hem de çocukların memnuniyetini artırıyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.