Şırnak Valiliği'nden 2 İlçe İçin Kritik Uyarı: Dikkatli Olun

Şırnak Valiliği'nden 2 İlçe İçin Kritik Uyarı: Dikkatli Olun

Şırnak Valiliği resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , 2 ilçe için kritik uyarıda bulunarak vatandaşların dikkatli olmasını istedi. İşte Şırnak Valiliğinin yaptığı paylaşım ve detayları.

Şırnak Valiliği, kent merkezi ile 2 ilçe için önemli bir hava durumu uyarısında bulundu. Valilik, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, perşembe günü akşam saatlerinden itibaren kentin doğusu ve Beytüşşebap ile Uludere ilçelerinde başlayacak yoğun kar yağışının, pazar günü akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Beklenen Kar Yağışı ve Olumsuz Etkileri
Valilik tarafından yapılan açıklamada, bölgede üç gün boyunca aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışının sebep olabileceği buzlanma, don, ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara dikkat çekti. Ayrıca, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi de göz önünde bulundurularak, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Güvenliğiniz İçin Alınacak Tedbirler

Kar yağışının etkilerini en aza indirmek ve güvenliği sağlamak adına Şırnak sakinlerine önemli uyarılar yapıldı. Bu tedbirler arasında;

Araç Kullanımında Dikkat: Kar yağışı nedeniyle oluşabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı araç kullanırken dikkatli olunmalıdır.

Çığ Tehlikesine Karşı Bilinçlenme: Yüksek kesimlerde çığ tehlikesine karşı bilinçli olunmalı, belirlenen güvenli alanlardan uzak durulmalıdır.

valilik.jpg Şırnak Valiliği Uyarısı

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.