Şırnak, Van, Hakkari Valiliklerinden Son Dakika Uyarısı!

Şırnak, Van, Hakkari Valiliklerinden Son Dakika Uyarısı!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları eğitimi sekteye uğrattı. Şırnak, Van ve Hakkari’de 20 Mart Çarşamba eğitime ara verildi.

2 gündür bölgede etkili olan kar ve sağnak yağmur yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, eğitimde de aksamalar yaşanmaya başlandı. Kar yağışı nedeni ile Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere İlçeleri, Hakkari'nin tamamında ve Van'ın Muradiye, İpekyolu, Edremit, Tuşba, Başkale, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Özalp, Saray ve Çaldıran ilçelerinde kuvvetli Kar ve yağmur nedeni ile okullar bir gün daha tatil edildi.

ŞIRNAK'IN BEYTÜŞŞEBAP VE ULUDERE İLÇERİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın(20 Mart Çarşamba) tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verilecek. Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

HAKKARİ’DE YARIN TATİL VAR

Dün kar tatili verilen Hakkari'de kar yağışının devam etmesi nedeni ile bugünde da okullar tatil edildi.Hakkari Valiliği tarafından yapılan duyuruda, "İlimiz genelinde 2 gündür süren yağışlardan bölgesel olarak kar ve yağmurdan dolayı, sel riski başta olmak üzere çığ, taşkın gibi diğer hususlar göz önünde tutularak 20 Mart 2024 Çarşamba günü ilimiz genelinde Yükseköğretim kurumları hariç tüm okul öncesi eğitimi veren kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları, ile özel eğitim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezlerindeki eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli çalışanlar söz konusu tarihte idari izinli sayılacaklardır" ifadeleri kullanıldı.

VAN’IN 11 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Van Valiliği ise; “İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın (20 Mart Çarşamba) Muradiye, İpekyolu, Edremit, Tuşba, Başkale, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Özalp, Saray ve Çaldıran İlçe merkezleri ve köylerinde bir (1) gün süreyle eğitim öğretime ara verilmiştir. Engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı olan memurlar da idari izinli sayılacaktır” denildi..

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.