Şırnak ve Mardin'de Yapılan Baskınlarda 12 Kişi Gözaltına Alındı

Şırnak ve Mardin'de Yapılan Baskınlarda 12 Kişi Gözaltına Alındı

Mardin’in merkez Artuklu, Kerboran (Dargeçit) ilçeleri ile Şırnak'ın İdil ilçesinde sabah saatlerinde polisler tarafından yapılan ev baskınlarında 12 kişi gözaltına alındı.

Mardin'in Artuklu ilçesi Saraçoğlu Mahallesi’nde yapılan ev baskınında aynı evden Ramazan, Agit ve Heja Kalkan isimli 3 kardeş ile Hividar ve Berivan Taş isimli iki kardeş gözaltına alındı. Yine Fırat Akar ile Rojhat Altaş da Artuklu ilçesinde gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP Gençlik Meclisi'nin kongresine ilişkin başlatılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları öğrenildi. Gözaltına alınan kişilerin, Diyarbakır'a götürüleceği belirtildi.

Kerboran'da ise Merve Oğuz ile ismi öğrenilemeyen 1 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltının Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturmadan kaynaklı olduğu belirtildi.

Öte yandan Mardin'de dün farklı bir soruşturma kapsamında yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 17 kişinin Jandarma'daki ifade işlemleri ise sürüyor.

İdil'de GÖZALTI

Şırnak'ın İdil ilçesinde yapılan ev baskınlarında ise Civan Karaviş, Ümit Geçgel ve Yusuf Kargol isimli gençler gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişinin ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldüğü belirtilirken, gözaltı gerekçesi öğrenilemedi.

Öte yandan kentte gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.