Şırnak ve Tüm Türkiye’de Devrim Niteliğinde Karar! 31 Aralık’a Kadar Ücretsiz

Şırnak ve Tüm Türkiye’de Devrim Niteliğinde Karar! 31 Aralık’a Kadar Ücretsiz

GSS prim borcu olan herkes için müjde! Sağlık hizmetleri artık ücretsiz ve herkesin erişimine açık.

Şırnak dahil 81 ilde bu uygulama artık ücretsiz. 81 il için büyük bir duyuru yapıldı: Artık Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki sağlık hizmetleri ücretsiz olacak. Bu kararla, GSS prim borcu olanlar da devlet hastanelerinde tedavi olabilecekler.

GSS, bireylerin sağlık harcamalarını karşılamayı amaçlayan bir sistemdir. Yeni düzenleme ile birlikte, GSS prim borcu bulunan kişiler bile devlet hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmeti alabilecekler.

Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan bu düzenleme, Türkiye genelindeki vatandaşların ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar devlet hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, GSS prim borcu olan vatandaşların haklarının 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldığını belirtti.

Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yasa teklifi, GSS prim borcu bulunanlara af sağlamayı öngörüyor. Tasarı yasalaşırsa, GSS prim borçlarından vazgeçilecek, bu da borçlu olan vatandaşlara önemli bir maddi rahatlama sağlayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.