Şırnak'a 270 Milyon Lira Eğitim Yatırımı

Şırnak'a 270 Milyon Lira Eğitim Yatırımı

Bakan Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılı okul öncesi ve birinci sınıflarda hazırlık eğitiminin açılışını Şırnak’ta başlatmış olmalarının, kentin Milli Eğitim Bakanlığı nazarındaki yerini göstermesi bakımından da çok önemli olduğunu kaydetti.

2021-2022 eğitim öğretim yılı okul öncesi ve birinci sınıflarda hazırlık eğitiminin açılışını Şırnak’ta başlatmış olmalarının, kentin Milli Eğitim Bakanlığı nazarındaki yerini göstermesi bakımından da çok önemli olduğunu kaydeden Bakan Özer, şunları söyledi:
"Şırnak'a toplam 270 milyon TL maliyetle 420 derslikli 29 okul, toplam 800 öğrenci kapasiteli 3 öğrenci pansiyonu, 2 atölye ve 2 öğretmen evinin yapımı devam etmektedir. Yine eklenecek yatırımlarımızla eğitim ortamlarının daha da iyileşeceğine inanıyorum. Sibernetik biliminin kurucusu El-Cezeri’yi yetiştirmiş olan bu topraklarda neden dünyayı değiştirecek yeni bir matematikçi, bir fizikçi veya bir sanatçı çıkmasın? Gerekli şartlar sağlandığında, yetenekler doğru bir şekilde şekillendirildiğinde buradaki her bir çocuğumuzun kendi potansiyelinin en üst noktasına ulaşabileceğinden hiç kuşkum yoktur. Bilimin ışığı çocuklarımızın zihnine bir kez yansıdı mı koca bir memleketi hatta dünyayı aydınlatabileceklerine tüm kalbimle inanıyorum. Bugün açılışını yaptığımız, şehidimizin adını taşıyan Şehit Bayram Tatar İlkokulu 20 derslikli 2 ana sınıfı, bir spor salonu, bir resim sınıfı, bir atölyesi, 2 fen laboratuvarı, bir kütüphanesi, birçok amaçlı salonu ve bir müzik sınıfı ile 295 öğrencimize eğitim-öğretim hizmeti sunacaktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.