Şırnak'ta 28 Hektarlık Alanda Dev Yatırım! Tam 216 Milyon TL Değerinde

Şırnak'ta 28 Hektarlık Alanda Dev Yatırım! Tam 216 Milyon TL Değerinde

Şırnak'ın İdil ilçesinde büyük çapta güneş enerjisi yatırımı başlıyor. Yakut Yenilenebilir Enerji Tic. Ltd. Şti. tarafından gerçekleştirilecek olan proje, bölge için önemli bir adımı temsil ediyor.

Şırnak'ın İdil ilçesinde, enerji sektöründe önemli bir dönemeç yaşanıyor. Yakut Yenilenebilir Enerji Tic. Ltd. Şti. tarafından gerçekleştirilecek olan devasa güneş enerjisi yatırımı, bölgenin enerji ihtiyacına çözüm olacak nitelikte. Bu yenilenebilir enerji santrali ve depolama tesisi projesi, sadece enerji sektörüne değil, aynı zamanda bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına da önemli katkılar sunacak.

Yakut Güneş Enerji Santrali ve Depolama Tesisi Kuruluyor

Şırnak'ın İdil ilçesi, enerji sektöründe dev bir adım atmaya hazırlanıyor. Yakut Yenilenebilir Enerji Tic. Ltd. Şti. tarafından planlanan projeye göre, İdil ilçesi sınırları içinde Yakut Güneş Enerji Santrali ve depolama tesisi kurulacak. Bu yatırım, 216 milyon TL değerinde.

Güneş Enerji Santrali Detayları

Projeye göre, Okçu Köyü'nde 28 hektarlık bir alanda 18 MW kurulu güce sahip bir güneş enerji santrali inşa edilecek. Santralde kullanılacak olan fotovoltaik paneller, tek eksende güneşi takip edebilecek özellikte olacak. Toplamda 42 bin 545 adet fotovoltaik panel, her biri 550 Wp gücünde, kurulacak.

Enerji Depolama ve İletim

Santralde elektrik üretimiyle beraber, lityum-iyon teknolojisine sahip 18 MWh kapasiteli enerji depolama ünitesi de yer alacak. Ayrıca, her biri 200 kW gücünde 90 adet evirici de sisteme dahil edilecek. Üretilen elektrik, şalt merkezi aracılığıyla bağlantı gerilim seviyesine yükseltilecek.

Beklenen Çıktı ve Bağlantı

Yılda 36 milyon kWh elektrik üretimi hedeflenen santral, elde edilen elektriği 154 kV gerilim seviyesine yükselttikten sonra, Cizre TM üzerinden enterkonnekte sisteme bağlanacak. Böylelikle, bölgenin enerji ihtiyacına önemli bir katkı sağlanacak.

Bu yatırım, sadece enerji sektörü için değil, bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından da büyük bir öneme sahip. Şırnak'ın İdil ilçesi, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla geleceğe daha sürdürülebilir bir adım atmaya hazırlanıyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.