Şırnak,Adana, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Siirt, Batman, Osmaniye'deki Vatandaşlar Dikkat! Uyarı Yapıldı!

Şırnak,Adana, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Siirt, Batman, Osmaniye'deki Vatandaşlar Dikkat! Uyarı Yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Şırnak,Adana, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Siirt, Batman, Osmaniye'ye sağanak yağış uyarısı yaptı. Gerekli olmadıkça dışarıya çıkılmamasını istedi.

Uzmanlardan Şırnak,Adana, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Siirt, Batman, Osmaniye'ye uyarı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege kıyıları ve Batı Akdeniz haric diğer bölgelerimizin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya (Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimleri), Doğu kesimlerde (Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari’nin güneyi, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van’ın kuzeyi), Doğu Akdeniz (Adana’nın doğusu, Osmaniye ile Hatay’ın kuzey ilçelerinde) ve Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuvvetli yağış beklenen yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Son dakika... Meteoroloji uyarmıştı Radara girdi: İstanbul dahil alarm verildi

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trakya (Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimleri) Güneydoğu Anadolu (Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari’nin güneyi, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van’ın kuzeyi), Doğu Akdeniz (Adana’nın doğusu, Osmaniye ile Hatay’ın kuzey ilçelerinde) ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ŞEMSİYESİZ ÇIKMAYIN

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “İstanbul’a bugün yağmur 2, 2.5 saat sonra yani 17-17:30 gibi güney batıdan gelir. Gök gürültüsü yapabilir. Şemsiyeniz yoksa ıslanırsınız zamanı ayarlayın”

9 KENTTE SARI ALARM

Adana, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Osmaniye

ZİRAİ DONA DİKKAT!

Pazar gününden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak iç kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak Pazar akşam saatlerinden itibaren gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve Göller Yöresi'nde 06.05.2024 Pazartesi gece saatlerine kadar, İç Anadolu Bölgesi ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde 07.05.2024 Salı gece saatlerine kadar hafif, İç Anadolu'nun doğusunda (Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir) yer yer orta kuvvette zirai don hadisesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ VE DOLU UYARISI

Yarın öğle saatlerinden sonra Diyarbakır'ın doğusu, Batman'ın kuzeyi, Siirt'in batısı, Şırnak'ın batısı ve Mardin'in doğusunda yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.