Şırnak’ın Cudi Dağı Bölgesi Köylerinden 24 Saat Açık Kontrol Noktası İsteği

Şırnak’ın Cudi Dağı Bölgesi Köylerinden 24 Saat Açık Kontrol Noktası İsteği

Şırnak’a bağlı Cevizdüzü, Kemerli, Anılmış, Boyunyaka ve Üçkiraz köylerinin sakinleri, köylerine ulaşımın kolaylaştırılmasını talep ediyor.

Şırnak’ta huzur ve güvenliğin sağlanmasının ardından, merkeze bağlı Cudi Dağı bölgesindeki köylerine gitmek isteyen vatandaşlar, ciddi zorluklar yaşıyor. Cevizdüzü köyü yakınlarında kurulan askeri kontrol noktası, sabah 8:00’de açılıyor ve akşam 17:30’da kapanıyor. Bağ, bahçe ve sulama işleriyle uğraşan köylüler, sabah 8’den önce köylerine gidemiyor ve akşam 17:30’dan önce köyden çıkmak zorunda kalıyor. Yaz aylarında sıcaklıkların artması nedeniyle köylüler, sabahın erken saatlerinde ve akşam serinliğinde çalışmayı tercih ettiklerini belirterek, kontrol noktasının 24 saat açık kalmasını istiyorlar.

Son yıllarda köylüler tarafından binlerce dönüm bağ ve bahçe kuruldu. Şehir ekonomisine katkı sağlayacak fıstık bahçeleri oluşturuldu. Şartların iyileştirilmesiyle birlikte bölgede daha fazla bağ ve bahçe kurulacağını, hayvancılığın başlayacağını belirten köylüler, bu konuda çaresiz olduklarını ifade ediyor.

Yarı yerleşimli Cevizdüzü köyünde, akşam saatlerinde hastalananların sabaha kadar beklemek zorunda kaldığı bildiriliyor. Şırnak Valiliği’nden, izinli olmayan kimsenin bölgeye alınmadığını belirtirken, köylüler tarla, bağ ve bahçelerde çalıştırmak üzere işçi götürmekte zorluk yaşadıklarını söylüyor. Valiliğe yapılan izin başvurularının ise bir ay sürdüğünü iddia ediyorlar.

Köylüler, köylerine ulaşımın kolaylaştırılması ve askeri kontrol noktasının 24 saat açık tutulması konusunda yetkililerden yardım bekliyor. Bu taleplerin yerine getirilmesi, hem bölge ekonomisine katkı sağlayacak hem de köylülerin yaşamını kolaylaştıracak adımlar olarak görülüyor.

Sabahın erken saatlerinde bölgeye giden köylüler saatlerce kontrol noktasının açılmasını beklediklerini ileri sürdü.

CEVİZDÜZÜ PİKNİK ALANI

Cevizdüzü köyü yanından akan dere ve yeşil alanları ile geçtiğimiz yıllarda şehir hayatından sıkılan, insanların piknik yapmak için gittiği yerlerden biriydi. Son yıllarda yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşlar artık Cevizdüzü köyüne gitmiyor

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum