Şırnak'ın en sıcak ve en soğuk ilçeleri!

Şırnak'ın en sıcak ve en soğuk ilçeleri!

Şırnak ilinin yaz aylarında en sıcak, kış aylarında da en soğuk olan ilçelerini sizin için haberimizde derledik.

Yazları kurak kışları çetin geçen Şırnak, batıda Mardin, kuzeyde Siirt, kuzeydoğuda Van ve Hakkari illeri ile, güneyde ise Irak ve Suriye Devletleriyle çevrilidir. Şırnak Güneydoğu Anadolu Bölgesi içinde yer alır. Şırnak ilçelerine konum bakımından her ne kadar yakın olsada aralarında sıcaklık farklılıkları bulunmaktadır. Bu farklılıklar coğrafi konumlarına, iklim şartlarına ve rakımlarına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

İşte Şırnak'ın En Sıcak İlçeleri;

  1. Cizre: Cizre, yaz aylarında Türkiye genelinde sıcaklık rekorlarına imza atmış bir ilçedir. Yazları nerede ise dayanıllmaz bir boğucu sıcaklık yaşayan Cizre sıcaklık bakımından sadece Şırnak'ta değil ülke genelinde 1. sırada yer alıyor.
  2. Silopi; Silopi de yaz aylarında kavurucu sıcaklara sahip bir ilçedir. Silopi konum bakımından Cizre'ye Irak'a ve Suriye yakın olduğundan kurak bir mevsim yaşar.
  3. Şırnak; Şırnak il merkezi yazları Cizre ve Silopi'ye göre daha serin geçer. Konum bakımından yüksek rakımda yer almasına rağmen Şırnak'ta da yazları sıcak geçer.

Şırnak'ın En Soğuk İlçeleri;

  1. Uludere; Yüksek rakımlı bir konumda olan Uludere ilçesi, Şırnak ve ilçeleri arasında en soğuk ilçe arasında yer alır. Yüksek konumda yer almasından dolayı kışları yoğun kar yağışı görülür. Dağların tepesinde yaz aylarının ortasında bile kar bulunur.
  2. Beytüşşebap; En soğuk ilçeler arasında 2. sırada yer alan Beytüşşebap, yüksek rakımlı olmasından dolayı kışları çetin geçer. Kar yağışı ve yağmur burada yoğun şekilde görülür.
  3. Şırnak; Şırnak merkezi de yüksek rakımlı bir konuma sahip olmasından kışları burada da yağışlar sık görülür ve kışın burada da zorlu geçer. Kar,yağmur ve dolu yağışları yoğun olarak görülür.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.