Şırnaklı 2 Genç Dahil 29 Kişi Hayatını Kaybetmişti! Yangının Çıkış Sebebi Belli Oldu

Şırnaklı 2 Genç Dahil 29 Kişi Hayatını Kaybetmişti! Yangının Çıkış Sebebi Belli Oldu

İstanbul Beşiktaş'ta bir gece kulübünde meydana gelen yangında Şırnaklı 2 genç dahil 29 kişi hayatını kaybederken, itfaiye raporu yangının kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar ve ihmal zinciri nedeniyle başladığını ortaya koydu.

İstanbul Beşiktaş'ta 10 Nisan 2004'te 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına dair itfaiye raporundaki gerçekler şoke etti. Yangının kaynak yapılan yerde bulunan tahta kırıntıları, tahta talaş, izolasyon malzemeleri, duvar kaplama dekor malzemeleri, strafor kırıntıları, poliüretan malzemeler, koltuk süngerlerinin tutuşmasıyla başladığı belirtildi.

30'DAN FAZLA KİŞİ TEK BÖLGEDE
Keşif raporunun değerlendirme bölümünde, dekor, demir doğrama, mobilya işleri, elektrik işlerini yapan firmalar bulunduğu belirtilerek, yangın esnasında 30'dan fazla çalışanın tadilat çalışmasını yürüttüğüne dikkat çekildi.

NTV'nin haberine göre, itfaiye ekibinin hazırladığı raporda ihmaller zincirleri de sıralandı. Raporda iş yeri acil durum aydınlatmalarının çalışmadığı belirtildi.

Yönlendirme levhalarının olmadığı, söndürme sisteminin ve yangın dolaplarının çalışmadığı vurgulandı. Raporda itfaiye ekibinin hayatını kaybeden kişileri yerde hareketsiz yatar vaziyette bulduğu bilgisine de yer verildi. Yangında 29 kişinin karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Bilirkişi raporunda da belirtilen elektrik panolarında meydana gelen patlamalar itfaiye ekibinin raporunda da yer aldı.

Bilirkişiler ve 2 savcı tarafından yapılan inceleme sonrası hazırlanan keşif raporunda, yangına yol açan tedbirsizlikler ve yangındaki ihmaller gözler önüne serilirken, iş yeri açılışının Ramazan Bayramı'na yetişmesi için genel tadilatın aceleye getirildiğine dikkat çekildi.

9 TUTUKLAMA
Öte yandan yangınla ilgili soruşturma halen devam ediyor. İhmal ve kusurları bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan biri emniyetten 12 şüpheliden 9'u "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklandı. Bu trajik olay, iş yerlerindeki yangın güvenliği ve acil durum planlarının önemini bir kez daha vurguladı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.